Hírek

A NATO katonai segítséget nyújt Ukrajnának?

Vigyázzunk azzal, hogyan fogalmazunk! Szó nincs erről, de egyes lapokban ez jelent meg. Nem említjük a sajtóorgánumot, mert nem a mi dolgunk a helyesbítés, ugyanakkor meg kell jegyeznünk, hogy amiről szó van, az nem katonai segítségnyújtás, hanem fegyverszállítmányok, és azt sem a NATO, hanem a NATO egyes tagországai biztosítják Ukrajna számára!

Borítóképen: NATO OTAN Insignia (forrás: NATO E-3 via commons.wikimedia.org, szerző: Jetijones, licenc: CC BY 3.0)

A pontos szöveg így szól, és ez nagyon fontos! Íme:

„Most beszéltem Zelenszkij elnökkel, és elismerését fejeztem ki Ukrajna népének és fegyveres erőinek bátorságáért. A NATO szövetségesei légvédelmi rakétákkal, páncéltörő fegyverekkel, valamint humanitárius és pénzügyi segélyekkel fokozzák támogatásukat.”

Tehát még mielőtt bárki arra gondolna, hogy a NATO fegyveres beavatkozást jelentett be, itt kell felhívnunk a figyelmet, hogy…:

Semmi másról nem beszélt a NATO főtitkára, mint az eddigiekben már bejelentett fegyverszállítások tényének megerősítése!

Ebben a helyzetben nagyon oda kell figyelni a megfogalmazásra, mert sok olyan információ lehet a világban, ami nem kellően megalapozott, viszont arra „kiválóan” alkalmas, hogy pánikot keltsen! Baj van az tény, és követni kell az eseményeket, de igyekezni kell a tényszerűség talaján állni.

Szerkesztőségünkhöz érkeznek különböző, általunk nem ellenőrizhető hitelességű információk, ezeket eltesszük magunknak, és csak akkor közöljük, ha hitelességük bebizonyosodik. Nem szeretnénk ugyanis semmi szín alatt téves információk alapján olyan kijelentéseket tenni, ami – akár szándékos, akár nem! – valójában csak a közvélemény megvezetésére lenne alkalmas.

Az egy más kérdés, hogy megpróbáljuk mindenkor a különböző lehetséges további eseményeket előre jelezni, de ezek esetében mindig megjegyezzük és hangsúlyozzuk, hogy pusztán következtetések, ha úgy tetszik spekulációk, avagy összeesküvés elméletek.

Még egyszer tehát;

A NATO nem avatkozik be katonai értelemben az ukrajnai eseményekbe!

Ajánlott Cikkek