Hírek

A NATO “provokatív akciókra” számít Moldovában

Mircea Geoană NATO-főtitkár-helyettes elmondta, hogy a szövetség provokatív fellépésekre számít Moldovában. Geoană kijelentette, hogy Moldova számára nincsenek katonai kockázatok, de a szövetség arra számít, hogy a helyzet destabilizálására irányuló provokációk folytatódhatnak.

Borítóképen: Mircea Geoana a PSD Nemzeti Tanácsában – 2013 (forrás: commons.wikimedia.org, szerző: Partidul Social Democrat. licenc: CC BY 2.0) A kép illusztráció

Nocsak… Geoană talán nem román? Jé, de… Méghozzá abban az Adrian Năstase vezette kormányban, ami – mint kiderült… – illegális kampányfinanszírozás mellett nyerte a választásokat, amiért Năstase „börtönbe vonult”! Geoană szintén a PSD tagja, és 2005-ben a párt élére is került, majd 2010-ben alulmaradt Victor Ponta-val szemben, aki ellen 2015. szeptember 17-én többrendbeli okirat-hamisítás, pénzmosás és adócsalásban való bűnrészesség vádjával hivatalosan is vádat emelt, majd plágiumbotrányba keveredett, és 2015-ben a Colectiv nevű szórakozóhelyen kiütött tűz (rengetegen megsérültek!) után lemondott, hogy a „hátsó ajtón” kiosonhasson a politikából…

„Nem látunk közvetlen katonai kockázatokat Moldovával kapcsolatban. Ehelyett provokatív akciókra, hamis zászló alatt tett akciókra számítunk… kijelenthetjük, hogy a destabilizációs kísérletek folytatódnak” – mondja most Geoană.

Azt hagyjuk is, hogyan lehet a NATO helyettes vezetője, azt meg végképp nem tudjuk, hogyan engedik nyilatkozni a témában, amikor egyértelmű, hogy románként Moldovát akarja!

És honnan tudja, hogy provokatív események következnek? Hát… Csak nem ő szervezi?

Ajánlott Cikkek