Magyarság Nagyjaink Történelem Történelem Videók

A néhány napja elhunyt Rónaszegi Miklós íróra emlékezünk

utlosó vele készült interjú M5.

Egy olvasó ezernyi életet megél, mielőtt meghal, de az, aki nem olvas, hát ő bizony csak egyet – mondta Rónaszegi Miklós, a rendszerváltás előtti időszak egyik legsikeresebb írója, akinek ifjúsági regényein nemzedékek nőttek fel. A szerző 92 éves korában halt meg, legutóbb Herczeg Ferenc-díjjal tüntették ki – írja a Magyar Nemzet.

borítókép : https://commons.wikimedia.org

Rónaszegi Miklós halálhírét Bán Mór történelmi regényíró osztotta meg a közösségi oldalán. A Hunyadi-sorozat szerzőjét Rónaszegi családja értesítette, hogy január 27-én, 92 éves korában meghalt Magyarország egyik legsikeresebb írója. 

Népszerű ifjúsági regényein nemzedékek nőttek fel. A Kartal-történetek, az Indián hercegnő, Az indán királyfi, az Indián halál, A királynő kalóza, a Hínáros tenger, A nagy játszma, A genovai fogoly, A királynő kalóza, A Sánta Bölény, Az a híres Háry János, a Gézengúzok-regények és megannyi sikeres mű szerzőjének, a legendás Delfin-könyvek szerkesztőjének művei százezres példányszámban jelentek meg. Utolsó televíziós interjúját az M5-nek adta tavaly 

– írta Bán Mór.

Mi egyszerű olvasók akiknek megszínesítették gyermekkorukat Rónaszegi Miklós regényei, kegyelettel gondolunk rá és köszönjük a nagyszerű kalandokat amikkel megajándékozott bennünket!

Ajánlott Cikkek