Hírek

A német fogyasztók máris figyelmeztetnek!

Történelmi mélypontra zuhant a GfK német fogyasztói hangulatindexe májusra, elsősorban az infláció alakulása és az Ukrajna elleni orosz invázió miatt.

Borítóképen: “Made in Germany” minőségi címke (forrás: commons.wikimedia.org, szerző: Bauerfeind Franciaország, licenc: CC BY-SA 3.0) A kép illusztráció

Ezeknek pedig tudjuk az okát, na meg természetesen a balos-zöld kormány (és elődje) elhibázott energia politikája is ide sorolandó…

A májusra vonatkozó fogyasztói hangulatindex mínusz 26,5 pontra romlott az áprilisi mínusz 15,7 pontról. A szakértői várakozások átlagában kevésbé romló mutató, mínusz 16 pont szerepelt májusra.

Azon kívül, hogy a szakértők alaposan mellétrafáltak, ezek a számok azt mutatják, hogy a német fogyasztók bizony már igencsak érzik a háború és az ezzel összefüggésben meghozott szankciók hatásait. És ők nem hazudnak, a felmérés adatai azt mutatják, hogy bizony igen komoly árat kell fizetni azért, hogy meg akarják leckéztetni Oroszországot!

Eddig hajlandó, de vajon meddig mehet el német kormány. Nagy kérdés, hogy mikor lesz elegük a fogyasztóknak – akik választók is egyben! -és mikor jön el az a pillanat, amikor már többé nem hajlandók a kormány politikáját eltűrni.

Mert bizony eljöhet ez a pillanat…

Ajánlott Cikkek