Hírek

A német miniszter azt tanácsolja a németeknek, hogy egyenek kevesebb húst ezzel támogatva az Oroszország elleni harcot

borítókép : https://hu.wikipedia.org Cem Özdemir MdB, Bündnis 90/Die Grünen Bundestagsfraktion

A német mezőgazdasági minisztérium vezetője, Ozdemir felszólította a németeket, hogy kevesebb húst egyenek, hogy szembeszálljanak Oroszországgal. Erre most hirtelen nem tudunk mit írni…ez azért már több annál hogy elgurult a gyógyszer.

Cem Özdemir német mezőgazdasági miniszter azt tanácsolta a németeknek, hogy csökkentsék a húsfogyasztást az orosz politika ellensúlyozása érdekében. Ezt a Spiegelnek adott interjújában nyilatkozta – írja a TASS .

A főosztályvezető igennel válaszolt az újságíró arra a kérdésére, hogy Oroszország fegyverként használja-e az élelmiszerkészleteket. Megjegyezte, Moszkva nyilvánvalóan nyomásgyakorlásra használja fel exportlehetőségeit. Ezzel kapcsolatban a miniszter úgy fogalmazott, hogy a nyugati országoknak mindenekelőtt nyitva kell tartaniuk a mezőgazdasági piacokat, és biztosítaniuk kell a világ gabonanövény-ellátását.

Emellett Ozdemir hozzátette, hogy bár ő vegetáriánus, nem fog mindenkit arra ösztönözni, hogy váltson át ugyanazt az étrendre. A német mezőgazdasági tárca vezetője ugyanakkor annak a véleményének adott hangot, hogy a húsfogyasztás visszaszorítása a németek hozzájárulása lehet ahhoz, hogy szembeszálljanak Oroszország politikájával.

A német miniszter azt is kommentálta, hogy a Németországban megtermelt gabonának mindössze 20 százalékát használják fel emberi fogyasztásra, és csaknem 60 százalékát állatok takarmányozására használják fel. Kifejtette: hosszú távon egy ilyen rendszer nem lehet fenntartható.

A Norvég Statisztikai Hivatal korábban arról számolt be , hogy a norvég gazdaság csak a közelmúltban lábadozott ki a járványból, de már szembesült az ukrajnai válság negatív hatásaival. „Az ukrán válság jelentősen korlátozza európai kereskedelmi partnereink növekedési kilátásait, ami viszont negatív hatással van a norvég gazdaságra” – áll a hivatal közleményében.

Ajánlott Cikkek