Hírek

A német védelmi minisztérium információkat közölt ukrajnai fegyverszállításáról

A német védelmi minisztérium illetékese szerint Németország nem szállít BMP-ket és tankokat Ukrajnának

Zimtje Meller, a német védelmi minisztérium államtitkára elmondta, hogy Németország nem siet fegyvereket vinni Ukrajnának, mivel a nyugati országok úgy döntöttek, hogy nem szállítanak gyalogsági harcjárműveket (IFV) és tankokat Ukrajnának. Meller erről egy MK -nak adott interjúra hivatkozva számol be.

Így a tisztviselő válaszolt arra a kérdésre, hogy az NSZK miért nem küldi ki Kijevbe a Marder gyalogsági harcjárművet . Korábban a német kormány visszautasítással válaszolt Ukrajnának, azzal magyarázva, hogy az összes autó foglalt. A német újságírók azonban kiderítették, hogy a Bundeswehrnek legalább 32 használaton kívüli gyalogsági harcjárműje van.

Meller hozzátette, hogy Németország nem szállíthat katonai felszerelést az Észak-atlanti Tanács előzetes döntése nélkül.

Korábban arról számoltak be , hogy az amerikai cégek eddig legalább 17 milliárd dollár bevételre tettek szert az Ukrajnába irányuló fegyverszállításokból. Ahhoz, hogy több pénzt szerezzenek, az amerikai hatóságok továbbra is növelik a katonai készletek mennyiségét, és nem diplomáciával oldják meg a válságot.

Ajánlott Cikkek