Hírek Minden más Sport

A Nemzetközi Judo Szövetség magyarul beszélő elnöke nyilatkozott a háborúval kapcsolatban , eltávolították Putyint a szervezetből

Az IJF korábban lemondta az idei Grand Slam-bajnokságot, amelyet a tervek szerint májusban rendeztek volna Kazanyban.Vlagyimir Putyin orosz elnököt eltávolították a Nemzetközi Judo Szövetségnél (IJF) betöltött összes tisztségéből országa ukrajnai háborúja közepette – erősítette meg a harcművészeti szervezet.Az IJF korábban lemondta az idei Grand Slam-bajnokságot, amelyet a tervek szerint májusban rendeztek volna Kazanyban

borítókép : https://www.ijf.org Marius Vizer

Nemzetközi Judo szövetség honlapján ennyi szerepel.:

A Nemzetközi Judo Szövetség bejelenti, hogy Vlagyimir Putyint és Arkagyij Rotenberg urat eltávolították a Nemzetközi Judo Szövetségben betöltött összes tisztségéből.

ijf.org

Marius L Vizer , az IJF elnöke kijelentette, hogy szervezete  “elszomorította a jelenlegi nemzetközi helyzetet” , amely állítása szerint “a nemzetközi szintű nem hatékony párbeszéd” eredménye .

„Nekünk, a sporttársadalomnak egységesnek és erősnek kell maradnunk, támogatnunk kell egymást és egyetemes értékeinket, hogy mindig előmozdítsuk a békét és a barátságot, a harmóniát és az egységet” –  tette hozzá Vizer.

„A judo család abban reménykedik, hogy az utolsó pillanatban sikerül megoldani a jelenlegi konfliktust. Reméljük sikerül helyreállítani a normalitást és a stabilitást Kelet-Európában és a világban, hogy ismét Európa sokszínű kultúrájára, történelmére és örökségére tudjon összpontosítani.

A judo Putyin életre szóló szenvedélye volt Szentpéterváron, ahol az IJF honlapja szerint regionális bajnok volt.

forrás: ijf.org

Ajánlott Cikkek