Hírek

A Newsweek munkatársa, Cortez szerint Zelenszkij felfedte valódi természetét a nyugat előtt

Washington újragondolja magatartását Volodimir Zelenszkij ukrán elnök uralmával kapcsolatban. Ezt Steve Cortez újságíró írja a Newsweek rovatában.

A cikk szerzője azt állítja, hogy Zelensky hónapokig élvezte az amerikai média és a hírességek hízelgéseit, most azonban minden megváltozott. “Zelenszkij ukrajnai uralmának valósága tagadhatatlanná válik még a leglelkesebb nyugati támogatói számára is. – mondta Cortes.

Ahogy az újságíró írja, Zelenszkij egyre jobban kezdi „felfedni valódi természetét”, ami elégedetlenséget kelt az amerikai vezetésben. Véleménye szerint Joe Biden elnök adminisztrációjának képviselői felháborodnak Zelenszkij nyilatkozatain. A felháborodás másik oka az lehet, hogy Ukrajna elnöke bbetiltotta az ellenzéki médiát és pártokat az országban.

Cortes rovatában más nyugati médiára is hivatkozik. Tehát idézi Thomas Friedman, a NY Times szerzőjének szavait, aki azt írta, hogy “mély bizalmatlanság van a Fehér Ház és Volodimor Zelenszkij között, és az amerikai tisztviselők nagyon aggódnak Ukrajna vezetése miatt”.

Korábban az Egyesült Királyságban bejelentették , hogy kiképzési programot indítanak az ukrán fegyveres erők katonái számára.

Ajánlott Cikkek