Hírek

A NOB vezetője ismertette az orosz sportolókkal szembeni szankciók bevezetését

Thomas Bach az Oroszország elleni szankciókat az ukrajnai eseményekre adott globális reakcióként magyarázta

Thomas Bach , a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke az orosz sportolók elleni szankciókról beszélt. Erről az Inside The Games számolt be .

A funkcionárius elmondta, hogy sok kérdést kapott a Nemzeti Olimpiai Bizottságoktól (NOB) arról, hogy mi a különbség az ukrajnai konfliktus és sok más, a világ különböző országaiban lezajlott konfliktus között. „Ez az olimpiai béke megsértése. Védőintézkedéseket kellett tennünk, mert a világ más konfliktusokra adott reakciója nem volt olyan, mint most” – magyarázta Bach.

Március 30-án a biatlon kétszeres olimpiai bajnok, Dmitrij Vasziljev Bachot nevezte Oroszország világsportbéli problémáinak fő bűnösének. „Az a személy, akinek békét kellene hangsúlyoznia és politika mentessé kéne tenni a sportokat a legnagyobb kiszolgálója lett a politikának és a diszkriminációnak– mondta Vasziljev.

A NOB február 28-án kitiltotta az orosz és a fehérorosz sportolókat nemzetközi versenyekről. A szervezet végrehajtó bizottsága az ajánlást azzal indokolta, hogy a versenyek tisztessége és a résztvevők biztonsága megóvható legyen.
A világ legtöbb sportszövetsége követte ezt a felhívást.

Ajánlott Cikkek