Vélemény Vélemény-cikkeink

A Nyugat segít, majd meglepődik, avagy; támadás Lviv mellett

Nem igazán érthető, hogy miért a nagy csodálkozás amiatt, mert a Lviv melletti Javorivban található kiképző létesítményt támadás érte. Tévedés ne essen; senki ne haljon meg fegyver által, de ha háború van, ne csodálkozzunk, ha katonák halnak meg, ha meg ezek a katonák zsoldosok, akkor őket még a nemzetközi törvények sem védik. Ez nem véletlen… És az sem, hogy olyan pontokon támadnak az oroszok, amelyek az utánpótlást hivatottak biztosítani.

Borítóképn: G.I. Joe szereplők (forrás: commons.wikimedia.org, szerző: Annette Wamser from Elk Grove, USA, licenc: CC BY 2.0)

De csak tessék ezerrel támogatni az ukránokat, csak tessék minél több fegyvert odaküldeni, viszont amikor ilyen események előfordulnak, ne tessen már csodálkozni!!! Emberek, fogjuk fel; háború van, nem pedig valamilyen ostoba videójáték megy a szomszédban! Há-bo-rú! Valószínű, hogy a legtöbb európai, és amerikai arc nem tudja mit is jelent ez, vagy ha tudja, és ennek ellenére felelőtlen tettekre ragadtatja magát, akkor az még bűnös is, nem csak tudatlan.

Hova tegyük azt a brit gyereket (19 éves), aki Ukrajnába ment segíteni, akit a szülei nem tudtak megakadályozni tettében, akinek a harci tapasztalata mindössze annyi, hogy a gamer-székben ülve sokat játszott a Call of Duty nevű háborús videójátékkal. Hagyjuk már el ezeket a nyugati dekadens (lm.: hanyatló) idiótaságokat!

De vissza a történésekhez. A Javorivban található bázison külföldi zsoldosok, meg a nyugatról kapott katonai eszközök voltak. Oroszország még tegnap felhívta a figyelmet arra, hogy – a nyugatra fekvő stratégiai pontok után – azok a konvojok, és azok az objektumok következnek, amelyeken keresztül hadianyag, és élőerő támogatás érkezik. Nos, most megérkezett! Az ellencsapás…

Eléggé nyugatra található Javoriv…

Ja, hogy a lengyel határtól pár tízkilométerre történt a rakéta-támadás? Tetszett volna nem ott összpontosítani a fent említett erőket! Túl közel van a határ? Igen, van egy ilyen tulajdonsága a határnak, hogy a közeli területek nincsenek messze tőle? De mégis, mi a csodálkozás tárgya? Talán azt gondolta valaki, hogy a nem ukrán erőket majd megtisztelik az oroszok azzal, hogy nem támadják meg?

Hát a nagy túróst! Az ukránok testvérnépe az oroszoknak, de nekik sincs bocsánat, ha ellenállnak. Akkor miért pont a mindenféle más nációhoz tartozó zsoldost kímélnék? Amikor pedig tragikus hangvételű híradások születnek majd (már biztosan készülőben vannak!) arról, hogy milyen szenvedést szenvedtek el az ott tartózkodók, akkor jusson majd eszünkbe, hogy a kutya nem kötelezte őket arra, hogy ott legyenek, „csak” annyi történt, hogy felelőtlen kormányok kérték, más felelőtlen kormányok pedig megengedték, hogy önjelölt G.I. Joe-k serege ott páváskodjon, ahol nem kellene!

Érzéketlenek lennénk? Nem, nagyon nem, sőt! Bizony, aki érző lélek, nem engedi, hogy megtévedt lelkek önpusztító módon bolyongjanak egy háborús övezetben – viszonyleg rövid ideig… Még egyszer; HÁ-BO-RÚ VAN!!!

Ajánlott Cikkek