Felvidék Hírek

A Pentagon megerősítette a Patriot rakétarendszer Szlovákiába küldését

Austin, a Pentagon vezetője szerint az Egyesült Államok egy Patriot rendszert küld Szlovákiába

Az Egyesült Államok megerősítette, hogy egy Patriot légvédelmi rendszert küld Szlovákiába. Ezt a Pentagon vezetője, Lloyd Austin nyilatkozta, írja a RIA Novosti .

„Az én utasításomra és Szlovákia meghívására az Egyesült Államok Európai Parancsnoksága egy, az Egyesült Államok hadserege által üzemeltetett Patriot rakétarendszert telepít át Szlovákiába” – mondta az Egyesült Államok Védelmi Minisztériumának vezetője.

Biztosította, hogy a komplexum a kísérőkkel együtt a „következő napokban” megérkezik Szlovákiába. „Bevetésük időtartamát még nem határozták meg, folytatjuk a konzultációkat a szlovák kormánnyal egy tartósabb légvédelmi megoldásról” – tette hozzá Austin.

Korábban Jaroslav Nagy szlovák védelmi miniszter azt mondta , hogy az Egyesült Államok négy Patriot légvédelmi rakétarendszert (SAM) ad át Szlovákiának az Ukrajnába szállított orosz gyártmányú S-300-as helyett. Szerinte a legújabb módosítás (PAC 3) “legjobb” légvédelmi rendszereiről beszélünk, amelyek “összehasonlíthatatlanul magasabb fokú védelmet nyújtanak majd az országnak

Ajánlott Cikkek