Hírek

A politológus infantilisnak nevezte Zelenszkij viselkedését

Krutakov politológus infantilisnak nevezte Zelenszkij viselkedését a Steinmeierrel való visszautasított találkozással kapcsolatban

Leonyid Krutakov politológus és publicista protokollsértésnek és infantilizmusnak nevezte, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök nem fogadta Frank-Walter Steinmeier német elnököt Kijevben . A politológus a Lenta.ru-val folytatott beszélgetésében osztotta meg véleményét.

„Számomra úgy tűnik, ez valamiféle belső komplexus, diplomáciai szempontból szakszerűtlenség. Egy ilyen döntés a diplomáciai világ formalitásainak félreértése, más szóval valamiféle infantilizmus” – kommentálta az ukrán vezető viselkedését Krutakov.

Ukrajna kormánya a német elnök “Oroszországhoz fűződő szoros kapcsolataira” hivatkozik annak indokaként, hogy nem találkozott, többek között külügyminiszteri minőségében orosz kollégájával, Szergej Lavrovval .

„Nem világos számomra, hogy egy külügyminiszter hogyan lehet független egy másik külügyminisztertől. Ez egy munkakapcsolat. Az elutasítás oka nagyon furcsán hangzik ”- osztotta meg Krutakov politológus.

Ma Ukrajnának sok mindent megengednek a világ színpadán amit egy sértett kisfiú teljesen kihasznál

Leonyid Krutakov politológus

Korábban a Bild című német bulvárlap ukrán kormánykörökre hivatkozva arról számolt be , hogy Zelenszkij “nem akar találkozni Steinmeierrel Kijevben, de érkezhetnek más politikusok az Európai Unióból “. A kiadvány szerint a német elnök azt tervezte, hogy április 13-án Kijevbe látogat. Steinmeier megerősítette, hogy Kijev megtagadta tőle a látogatást. Egy másik érv a német vezető elutasítása mellett az volt, hogy a német elnök támogatta az Északi Áramlat 2 gázvezetéket, amint arról ugyanez a német kiadvány beszámolt.

Április 12-én, az Alekszandr Lukasenko fehérorosz elnökkel folytatott tárgyalások eredményeit követően Vlagyimir Putyin orosz elnök bejelentette , hogy tudomást szerzett Ukrajna tárgyalási pozíciójában bekövetkezett új változásokról. Az elnök azt mondta, nem tudja, milyen változtatásokról van szó, de ezek holtpontra viszik vissza a tárgyalási folyamatot.

Ajánlott Cikkek