Hírek

A Republikánus párt szavazóinak csak 29 százaléka, hogy támogatni kell Ukrajnát

A Republikánus szavazók mindössze 29 százaléka gondolja úgy, hogy az Egyesült Államok kormányának kötelessége támogatni Ukrajnát. Ez derül ki a Morning Consult felméréséből.

Borítóképen: A Rapublikánus párt logója (forrás: wikimedia, szerző: Republikánus Párt, licenc: közkincs) A kép illusztráció

A közvélemény-kutatás szerint a Demokrata Párt támogatóinak 56%-a és a független szavazók 38%-a gondolja úgy, hogy az Egyesült Államoknak támogatnia kellene Ukrajnát.

Általában a válaszadók mindössze 42%-a gondolja úgy, hogy Washingtonnak kötelezettségei vannak Ukrajnával szemben.

A The Hill újság azt írja, hogy az amerikai társadalom megosztott ebben a kérdésben, különösen az Egyesült Államoknak fizetendő ár miatt. Korábban arról számoltak be, hogy Biden azt mondta, aggódik az Ukrajnának nyújtott segélyek sorsa miatt, ha a Republikánus Párt megnyeri a választást.

Kevin McCarthy, a képviselőház kisebbségi vezetője kifejezte azon szándékát, hogy csökkenti az ukrajnai segélyt, ha a Republikánus Párt nyeri a novemberi félidős választásokat. McCarthy azzal magyarázta a segélyek csökkentésének gondolatát, hogy „a Biden-kormány figyelmen kívül hagyja azokat a belpolitikai kérdéseket, amelyeket a Republikánus Párt prioritásként kezel”, például az Egyesült Államok déli határának biztosítását.

Ajánlott Cikkek