Mások írták Vélemény

A Rézf@szú bagoly legendája

A Rézf@szú bagoly (Bubo cuprumpenis L.) az állatok országába, gerincesek törzsébe, a rémmadarak osztályába és rézf@szúak alosztályába tartozó állatfaj.

Borítóképen: Nem illusztráció, ugyanis szabadon élő állatot nem sikerül fotózni

Előfordulása :Nemlétező Hírességek Kiállításán a Hirsch Porozell üzemében Sárváron és a rézfaerdőkben is, ahol a rézfán fütyülő rézangyalokat idegesíti. (A rézerdő legnagyobb kártevője a rézfa-szú, ilyenkor a rézf@szú bagoly élőhelye is veszélybe kerül.) Valamint a Rézf@szú bagoly.hu oldalon.

Testét golyóstoll fedi. Ez elég kényelmetlen lehet neki. Különleges testrésze a rézf@sz, mely a saját helyén helyezkedik el.

Legjellemzőbb tulajdonsága, hogy éjjelente rézf@szával kopog a gyerekszobák ablakain. Ezzel egyetlen célja, hogy a szerencsétlen gyerek ne tudjon rendesen aludni, esetleg infarktust kapjon. A gyermekpszichiátriai szakirodalom ezt a jelenséget berezelésnek nevezi. Ezért szokták vele a szülők a gyerekeket ijesztgetni

Természetes ellenségei a műszak vezető a gépek alatt folyó víz, a forróság, a takarító néni, a radai rosseb, a fába szorult féreg, és a Homo metaloholicus Zamolyiensis (ld. lentebb). A természetben rézfát, ha azt nem talál, akkor halványlila dunsztot, vagy rézkilincset eszik. Természetes barátai közül a legfontosabbak a győkérfejű mamópapóca nevű faj egyedei, akik szaporodását nagyban elősegítik.

Ökológiailag a noxhibicionisták közé sorolható.

Az éjszaka folyamán a cipőfűzőknél összekötött bakancs nyakba akasztásával, vagy a System Shock / Doom / Elm Street 21. nevű léleképítő mesejátékokba való merüléssel, rendszeresen kiürített vizes kukákkal lehet védekezni ellene, mert jelleméből fakadóan szeret dagonyázni a hungarocelles iszapban.

Mivel a Rézf@szú bagoly rendkívül él, ezért ebből következik, hogy megkülönböztetünk fiatal, közepes és vén szatyor Rézf@szú Baglyot.

A fiatal lény

Mivel a rémmadarak osztályába tartozó állatfaj, feltételezhetjük, hogy tojással szaporodik. Tojásából – mivel rézből van – nehezebben jut ki – mivel a réz jó nyújtható. Ennek gyakorlati oka – azon túl, hogy ebből alakítja ki később rézfaszát- az, hogy a Rézf@szú Bagoly már kiskorában elsajátítja a gyerekekablakánkopogás képességét hozzá való szerszám nélkül. Fiatalkori táplálását anyja végzi apróra rágott rézfakéreggel. Minél inkább öregebb lesz az állat, annál kisebb részekre rágja az anyja a rézfakérget.

A közepes

A elő-középső korában az állat elsajátítja a halványlila dunsztra való vadászás képességét és megtanulja becserkészni a rézkilincset és az eddig őrzött réztojásból kialakítja rézf@szát, majd rögtön el is kezdi gyakorolni a gyerekekablakánkopogás képességét.

Az középső-középső korban az állat az igaz szerelmet keresi több-kevesebb sikerrel. Mivel veszélyeztetett faj, inkább kevesebb sikerrel. Miután megtalálta – brit tudósok bebizonyították, hogy ennek az esélye egy a kettőhöz – szerelembe esik és élete (vagy párja élete) végéig vele marad.

Utóközépső korban párjával elkezdik az utód felnevelését és tanítását..

Vén szatyor-kor

Miután a csemete kirepült a családi fészekből a “Rézf@szú Bagoly” belép a vén szatyor-korba. Ekkor a bagoly már az utolsó kilincseit eszi. Halálát általában a golyóstoll-gyártó cégek okozzák, ezzel veszélyeztetve a faj fennmaradását.

Hogyan tartsuk?

Emberi tartásra teljes mértékben alkalmas, bár semmi értelme otthon tartani. Háziállatként tartásának feltételei:

  1. Naponta akár többször is rézből készült kilincset kell neki adni. Más táplálékot nem igényel.
  2. A kalitkájának, ketrecének legalább egyik oldala legyen üvegből, hogy a bagoly rézf@szával kényelmesen kopoghasson rajta.
  3. Havonta kétszer acetonban kell fürdetni, különben a testét fedő golyóstollból kifogy a tinta, és ez a különösen értékes madár halálához vezethet.
  4. Tartsuk a hőmérsékletet 30 fok körül, mert a 40 fok már idegesíti és hajlamos réz ……lövelni, ami kárt tehet mások testi épségében.
  5. Adjunk neki napi 3 doboz cigit, mert a legtöbb tüdőrákos már úgyis.

Fokozott védelem alatt áll

A faj veszélyeztetett, mivel a kisebbségi vandálok erősen megritkították az állományt, az állat értékes réz testrésze miatt, amiért sok pénzt adnak a hulladéktelepeken. Így az, aki ilyen bűncselekményt követ el, nagyobb kárt okoz, mintha letépne másfél kiló homoki árvalányhajat vagy fél kiló szúnyoglábú bibircsvirágot. Eszmei értéke a réz árfolyama szerint változik.

forrás: unciklopedia.org

Ajánlott Cikkek