Vélemény Vélemény-cikkeink

A román diaszpóra visszalő

A Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) nevű soviniszta párt vezetőinek hétfői felszólítására 15 ezer román lépett be a szervezetbe, közölte kedden George Simion társelnök. Ez komoly eredmény, hacsak azt nem vesszük figyelembe, hogy – akár a választások során… – azok léptek be, akiknek nem tetszett a nyomor, és mindenfelé a világba szétszéledtek.

Egy ideig nem értettem, hogy német, olasz, spanyol, és más egyéb rendszámokkal közlekedő, igencsak koszlott és málladozó autókkal igyekeznek súlyos baleseteket előidézni magyar autópályákon általam ismeretlen személyek. Aztán a parkolóban figyelni kezdtem, és rájöttem; ezek bizony nem ám valamely nyugati állam polgárai, hanem csak azért veszélyeztetik az életemet, mert valahova a Havasalföldre igyekeznek.

Nos, most ezek a gazdasági menekültek – akik otthagyták a többieket a sz…ban! – visszalőnek, és szítják a feszültséget egy eleve hecckampányt, és uszítást folytató párt, az AUR-hoz csatlakozva, illetve rájuk szavazva! A szélsőségesen nacionalista párt közleménye győzelmi mámorban hirdeti:

„15 ezer román lépett be 24 óra alatt az AUR-ba – amely az egyetlen patrióta, keresztény és konzervatív erő Románia parlamentjében – azt követően, hogy a szervezet társelnökei, George Simion és Claudiu Târziu erre felhívást tettek”

A két főkolompos…

Az Agerpresnek eljuttatott közlemény persze nem emlékszik meg arról, hogy

a támogatók éppen azok, akik voltaképpen hátat fordítottak azoknak, akik továbbra is kénytelenek ott élni, ahol a gazdasági jólét fogalma ismeretlen,

és persze a kultúra is kimerül a dákoromán mesevilág virulens álomvilágában…

Azt nem tudjuk, hogy mennyien vannak olyanok, akik – egyébként érthető módon! – nincsenek tisztában a haza fogalmával, és egy kis pénzért inkább nyugaton végzik el az aljamunkát, de mint látjuk, elég komoly létszámról lehet szó. Van tehát utánpótlása a törököknek meg a jugóknak, csak az a kérdés, hogy a munka minősége milyen most, ha most megint más végzi el azokat a munkákat, amelyek egy nyugat-európainak derogálnak.

Tömören ennyit a politikai sikerről, és arról, hogy voltaképpen miről is szól az a politikai szörnyszülött, amit AUR-nak neveznek.

Ajánlott Cikkek