Erdély

A román vasút siralmas állapota miatt késik a Budapest-Bukarest gyorsvasút

Tizennyolc éven belül kell elkészülnie a Bukarest–Kolozsvár–Budapest-gyorsvasútnak a legújabb elvárások értelmében. Benedek Zakariás, a bukaresti képviselőház infrastruktúra- és közlekedésügyi szakbizottságának tagja a Krónika kérdésére úgy vélekedett, komoly hozzáállással, az uniós pénzek hatékony felhasználásával tartható a célkitűzés.

Bár az elmúlt évtizedben több alkalommal is téma volt a Bukarest–Kolozsvár–Budapest-gyorsvasút kiépítése, egyhamar nem fogunk rajta gyorsabban eljutni Erdélyből egyik fővárosba sem. Az Európai Unió nemrég jelezte, azt várja Romániától, hogy 2040-ig fejezze be az ország területén áthaladó szakaszokat. 

A transzeurópai közlekedési hálózat (TEN-T) új szabályzata értelmében tehát 18 éven belül be kell fejezni a Bukarestet Budapesttel összekötő gyorsvasút kiépítését, akkorra a hálózat részét képező romániai szakaszokon is 160 kilométer/órás sebességgel kell közlekedniük a személyszállító vonatoknak, a tehervonatoknak pedig el kell érniük a 100 kilométer/órás sebességet. Az új TEN-T szabályzat egy új korridor létesítését is előírja, amely a Balti-, a Fekete- és az Égei-tengereket köti össze, áthalad Lengyelországon, Szlovákián, Magyarországon, Románián, Bulgárián és Görögországon. Adina Vălean, az Európai Bizottság közlekedésért felelős biztosa úgy nyilatkozott, a Bukarest–Budapest-gyorsvasút romániai vonala a fővárostól Brassó, Szeben, Kolozsvár és végül Nagyvárad érintésével halad.

Szerinte uniós szinten az infrastruktúra-fejlesztésre szánt alapokat 270 milliárd euróval kell kiegészíteni, hogy az ambíciós terveket megvalósítsák. Tartható cél Lehet teljesíteni az elvárást, ha az ország lehívja az uniós pénzeket, és komolyan veszi az infrastruktúra fejlesztését célzó beruházásokat – jelentette ki csütörtökön a Krónika megkeresésére Benedek Zakariás, a bukaresti képviselőház infrastruktúra- és közlekedésügyi szakbizottságának tagja. Mint az RMDSZ-es politikus részletezte, a következő tíz évben annyi pénz áramolhat Romániába, mint korábban soha, és azután sem fog, így okosan kell kihasználni, hogy a romániai közlekedési infrastruktúra megközelítse az uniós átlagot.

Rámutatott: Románia a közeljövőben hagyja jóvá a beruházási tervet, ami szerint 2030-ig 78 milliárd eurót fektetnek a közlekedési infrastruktúra fejlesztésébe, beleérve a közúti, a vasúti, a légi és a vízi szállítást. Benedek Zakariás elmondása szerint a tervben szerepel a Konstanca–Bukarest–Nagyvárad–magyar határ közötti vasúti szakaszok korszerűsítése.

TELJES CIKK ITT OLVASHATÓ kronikaonline.ro

Ajánlott Cikkek