Hírek

A Roskomnadzor letiltotta a Facebookot

A Roszkomnadzor (orosz tömegtájékoztatási és távközlési hatóság,) úgy döntött, hogy blokkolja a Facebook közösségi hálózatot Oroszországban.

borítókép : https://www.mirror.co.uk/ facebook banned

A Roszkomnadzor úgy döntött, hogy blokkolja a Facebook közösségi hálózatot Oroszországban. Erről az hivatal honlapján számoltak be .

Amint azt a Roszkomnadzorban kifejtették, az ilyen intézkedésekre az orosz médiához való korlátozott hozzáférés miatt került sor. Így 2020 októbere óta 26 ilyen esetet regisztráltak. Az elmúlt napokban korlátozták a hozzáférést a Zvezda tévécsatorna, a RIA Novosztyi, a Szputnyik, a Russia Today, valamint a Lenta.ru és a Gazeta.ru kiadványokhoz.

A minisztérium megjegyezte, hogy az ilyen korlátozásokat tiltja a 272-FZ számú szövetségi törvény amely “Az alapvető emberi jogok és szabadságok megsértésében érintett személyek befolyásolására irányuló intézkedésekről, az Orosz Föderáció állampolgárainak jogairól és szabadságáról hivatott iránymutatást adni.

Korábban a Roskomnadzor bejelentette a Facebook amerikai közösségi hálózathoz való hozzáférés részleges korlátozásának megkezdését. Ezt megelőzően a Meta nem volt hajlandó eleget tenni az orosz hatóságok azon döntésének, hogy eltávolítsák a fiókkorlátozásokat.

lenta.ru

Ajánlott Cikkek