Hírek

A Samsung besokallt – visszatér az orosz piacra?

A Samsung Electronics újraindítja a Samsung Pay szolgáltatást Oroszországban. Emellett a Fellebbviteli Bíróság feloldotta 61 Samsung okostelefon Samsung Pay fizetési szolgáltatással történő értékesítésének tilalmát.

„A Samsung Pay szolgáltatás továbbra is működik az Orosz Föderációban. A nemzetközi fizetési rendszerek orosz bankokkal kapcsolatos korlátozásai miatt azonban előfordulhat, hogy bizonyos tranzakciók jelenleg nem érhetők el. Bármely bank Mir kártyájával történő fizetés korlátozás nélkül működik a Samsung Pay alkalmazásban” – olvasható a cég hivatalos honlapján.

A kilencedik fellebbviteli döntőbíróság hatályon kívül helyezte azt az alacsonyabb szintű bírósági döntést is, amely megtiltotta a Samsungnak, hogy 61 Samsung okostelefont értékesítsen a Samsung Pay fizetési szolgáltatással. A tilalmat a svájci Sqwin SA cég perét követően vezették be . A cég úgy vélte, hogy hozzá tartozik az “elektronikus fizetési rendszer” találmánya. A Samsung azonban fellebbezést nyújtott be , hogy visszahozza a Samsung Galaxy Z Flip telefont a piacra.

Bár a Samsung Electronics Co. nem zárta ki a potenciális kivonulást Oroszországból, és azt mondta, hogy gondosan figyeli az ottani üzletága körül zajló fejleményeket.

A társaság szerdai éves részvényesi gyűlésén Han Jong-hee-t, a Samsung egyik társvezérigazgatóját megkérdezték, hogy a dél-koreai technológiai óriás fontolgatja-e az Oroszországból való kilépést. Han úr elmondta, hogy a cég „gondosan megvizsgálja” az Oroszországgal szembeni gazdasági szankciók helyzetét Ukrajna inváziója miatt. A döntés viszont az lett, hogy egyelőre újraindítják szolgáltatásaikat.

Korábban az URA.RU arról számolt be, hogy a dél-koreai Samsung cég a geopolitikai helyzet miatt úgy döntött, felfüggeszti a telefonok és chipek szállítását Oroszországba. Részben ezt az intézkedés vonták vissza.

Ajánlott Cikkek