Erdély Foci Magyarság Sport

A Sepsi OSK Vasárnap Hagi edzette csapattal játszik

Izgalmas mérkőzésre számíthat a másfél hónapja veretlen Sepsi OSK, amely vasárnap 17 órától a Gheorghe Hagi irányította FC Farul Constanța ellen lép pályára a Sepsi OSK Arénában az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 19. fordulójában. írja a 3szek.ro

Mindkét csapat győzelemmel hangolt a találkozóra, a Sepsi OSK nyert a Mioveni vendégeként, míg az FC Farul hazai környezetben az FC Rapid felett diadalmaskodott. A háromszéki és a tengerparti együttes ebben az idényben már kétszer összecsapott, augusztusban a bajnokság odavágójában az újonc begyűjtötte a három pontot Jefté Betancor találatának köszönhetően, míg szeptemberben a Román Kupa tizenhatoddöntőjében Bogdan Mitrea tizenegyesgólja jelentett továbbjutást a piros-fehér mezeseknek. Gheorghe Hagi csapata a bajnokság második legjobb védelmével rendelkezik, az eddigi 18 fordulóban az ellenfelek összesen tíz gólt szereztek, ráadásul a Farul tíz mérkőzést kapott találat nélkül zárt. A székelyföldi együttes ebben az idényben hazai pályán kétszer győzött, négyszer döntetlent játszott és háromszor kikapott, míg a Constanța idegenben csak egyszer nyert, emellett négyszer osztozott a pontokon és négyszer vereséget szenvedett.

„Vasárnapi ellenfelünk hozzánk hasonlóan szintén veretlen a legutóbbi öt fordulóban, szóval eljött az ideje, hogy vereséget szenvedjen Gheorghe Hagi csapata. Nagyon nehéz mérkőzés előtt állunk, a Farul mindig ütőképes volt, támadószellemben játszanak, sokat birtokolják a labdát. Az odavágóban rengeteg helyzetünk volt, amelyeket nem tudtunk gólra váltani, végül a Farul a második félidőben szerzett potyagóllal nyert. Reméljük, a visszavágóban másképp alakul, győzni szeretnénk, mert nagy szükségünk van a pontokra, hiszen a bajnokságot rosszul kezdtük, szóval igyekszünk javítani a rangsorban elfoglalt helyezésünkön. Bízom a játékosokban, az önbizalmuk sokat javult az utóbbi időben, minden lehetőség adott ahhoz, hogy behúzzák a három pontot a hétvégén. Úgy vélem, vasárnap két jó csapat mérkőzik meg, kiegyensúlyozott találkozóra számítok, a győzelem kulcsa, hogy minél kevesebbet tévedjünk” – nyilatkozta Hadnagy Attila.

A Sepsi OSK ügyvezető igazgatója reméli, a szurkolók élnek a lehetőséggel, hogy ezúttal negatív teszttel is részt vehetnek a sport­eseményeken, kilátogatnak a mérkőzésre és győzelembe hajszolják a piros-fehér mezeseket. A sportlétesítmények férőhelyei­nek 50 százaléka áll a nézők rendelkezésére, ami az új sepsiszentgyörgyi stadion esetében több mint 4000 ülőhelyet jelent. Idén még három nagyon nehéz mérkőzése lesz a háromszéki csapatnak, Hadnagy pedig úgy gondolja, a Farul, az Argeș és az FCSB is verhető, így igyekeznek a lehetséges kilenc pontból a lehető legtöbbet begyűjteni, hogy nyugodtan mehessenek majd a téli szünetre.

A 19. forduló programja: * ma: U Craiova–Academica Clinceni (17.30 óra), FC Rapid–FC Argeș (20.30 óra) * szombat: Aradi UTA–FC Botoșani (15 óra), FC Voluntari–Craiova (17.30 óra), Medgyesi Gázmetán–FCSB (20.30 óra) * vasárnap: Sepsi OSK–FC Farul (17 óra), Kolozsvári CFR–Mioveni (19.30 óra) * hétfő: FC Dinamo–Chindia Târgoviște (20.30 óra).

3szek.ro

Ajánlott Cikkek