Foci Hírek Sport

A skótok közleményben tudatták nem térdelnek…aztán mégis

Lassan egy bohózatba illik már ami a Labdarúgó EB kapcsán a térdelés körül folyik. Úgy látszik ez lett a legégetőbb kérdés. Most éppen a skótok adtak ki közleményt , hogy nem térdelnek, aztán mégis, vagy ki tudja.

Amint arról a 888.hu az MLSZ közleménye alapján korábban beszámolt, a magyar labdarúgó-válogatott nem térdeléssel fogja kifejezni a gyűlölet bármilyen formájának elítélését. Hasonlóan járnak majd el a skótok is. A The Guardian beszámolója szerint Skócia úgy döntött,nem térdel le a labdarúgó Európa-bajnokság során, de továbbra is fellép a rasszizmus ellen

A skót válogatott márciusban egy világbajnoki selejtező meccs előtt hagyott fel a térdeléssel. Steve Clarke vezetőedző azt állította, hogy a gesztus már felhígult. Érdekesség, hogy a skót bajnokságban is egyre elterjedtebb, hogy a térdelés helyett a játékosok inkább állva maradnak.

Andy Robertson csapatkapitány hangsúlyozta, hogy a skót válogatottnak semmilyen módon nem csökkent a megkülönböztetés felszámolása iránti elkötelezettsége.

Fontos, hogy továbbra is foglalkozzunk a rasszizmus kérdésével, és felhívjuk a figyelmet az emberek gondolkodásmódja és viselkedése megváltoztatásának szükségességére – mondta a Liverpool védője.

Frissítés: Úgy tűnik, a skótok részben meggondolták magukat. A The Sun beszámolója szerint az angolok elleni meccsen, a Wembley stadionban letérdelnek majd.

forrás:888.hu

Ajánlott Cikkek