Hírek

A szakadárok és az ukrán kormányerők harca nem érdekli a Nyugatot!

Arra a hírre, hogy találkozik az orosz és amerikai elnök, az olaj és az arany ára csökkenni kezdett a nemzetközi piacokon., sőt, még a gáz ára is csökkent a mértékadó holland árutőzsdén. A Nyugat tehát úgy gondolja, hogy amíg az ukrán kormányerők harcolnak a szakadárokkal, addig minden rendben!

Borítóképen: Egy lázadó megfigyeli az ukrán hadsereg állásait, miután kialakította állását Donyeck közelében, Kelet-Ukrajnában – 2015. május 17. (forrás: commons.wikimedia.org, szerző: Msztiszlav Csernov, licenc: CC BY-SA 4.0)

Igen, a befektetők így gondolkodnak, de vajon a politikusok is? Feltehetően igen, mert amíg a fent említett lét erő nyírja egymást, addig nincs komolyabb baj. Már csak azért sem, mert Washington kifejezte, hogy csakis abban az esetben indít el szankciós eljárást Oroszország ellen, ha az orosz csapatok átlépik az ukrán határt.

Márpedig erre nem került sor, az pedig vagy nem igaz, vagy szintén nem okoz különösebb gondot, hogy – amint azt a nyugati média állítja – Oroszország támogatja a szakadárokat, és különböző speciális egységeket is átdobott a határon.

Ha igaz a hír, akkor valójában reagálnia kellene a Nyugatnak (saját logikája szerint), de nem ez történik! Miért? Mert mint fent írtuk, nem zavarja köreiket a helyi csetepaténak tekintett háború, és mert Zelenszkij pozíciói láthatóan gyengültek a utóbbi napokban. Különösen azért, mert újra követelésekkel állt elő, és olyanokat talált mondani, ami nem tetszett a Fehér Háznak…

Ilyen az, amikor a dédelgetett kedvenc visszaszól, és ilyen az, amikor ezért kicsit megbüntetik. Persze a kommunikációban ez nem jelenik meg, mert fenn kell tartani a látszatot, de nagyon úgy tűnik, Ukrajna tart a semleges státusz felé…

A következő napok talán el is döntik ezt a kérdést, hiszen az orosz és amerikai külügyminiszter 24-én találkozik, ahol nem csak kicserélik gondolataikat, hanem azt is megbeszélik, hogy Biden és Putyin elnökök mikor találkozzanak.

Most akkor tegyük fel a kérdést; kinek az érdeke, hogy minél nagyobb csetepaté legyen a Donbászon? Ugye, ugye… Mi a magunk részéről nem mindent hiszünk ám el az ukránoknak! Lehet, hogy arra játszanak, hogy az oroszok megindulnak, ha sokat “szívóznak” a szakadárokkal?

Ajánlott Cikkek