Hírek Minden más Sport

A szélsőséges AUR egy RMDSZ-es miniszter leváltását követeli, amiért Kolozsváron magyar nyelven is beszélt egy sajtótájékoztatón

Novák Eduárd később elmagyarázta, hogy egy kétnyelvű sajtókonferencián vett részt, és az egész csak az AUR lejáratókampánya.

Borítóképen: Novák Ede csaldja társaságában (forrás: morfondir.ro)

Novák Eduárd sportminiszter az utóbbi héten több romániai városban is bemutatta az Országos Sportstratégiát, román nyelven, majd Kolozsváron is sor került a program népszerűsítésére, egy kétnyelvű (román–magyar) sajtótájékoztatón, és természetesen a magyar újságírók kérdéseire magyarul válaszolt – számolt be a Főtér.

Ezt követően az AUR szélsőséges román párt azt követelte Nicolae Ciucă miniszterelnöktől, hogyváltsa le Novák Eduárdot, mert magyarul beszél, és ez a revizionizmus jele.

Novák Eduárd ugyancsak a Facebook-oldalán tett közzé néhány pontosítást, amelyben elmagyarázza, hogy egy kétnyelvű sajtókonferencián vett részt, ahol a magyar kérdésekre magyarul válaszolt, mert „ez a kisebbségek iránti tisztelet jele”, és hogy ez az egész csak a szélsőséges AUR lejáratókampánya.

forrás: Mandiner

Ajánlott Cikkek