Erdély Hírek

A szélsőséges román pártnál tiszújítás volt

A magyar közösség elleni cselekményeiről ismert párt tiszújításán nem volt meglepetés. A párt arcának számító Simiont választották elnöknek. Innentől a főtér.ro anyagát olvashatják

Létezésének első, rendkívüli, egyben tisztújító kongresszusát tartotta vasárnap a 2020-as parlamenti választások legnagyobb meglepetése, az azóta pedig az ország második legjelentősebb pártjává erősödött Románok Egyesítéséért Szövetség (AUR).

Az AUR erősen indított: a kongresszusról kitiltották a sajtót. George Simion társelnök azzal magyarázta a lépést, hogy ez az első kongresszusuk és azt akarják, hogy minden tökéletesen sikerüljön.

Ennek pedig az az eredménye, hogy nem tudjuk, hogyan zajlott az AUR kongresszusa, csak azt, amit a végén közöltek róla. Például azt, hogy a párt elnökévé George Simiont választották, megszüntetve ezzel a társelnöki intézményt, eddig ugyanis Simion és Claudiu Târziu vezették egyenrangú társelnöki pozícióból az AUR-t. Simion 784:38 arányban nyerte meg a pártelnökválasztást a nyilvánosság előtt eddig ismeretlen ellenfelével, a konstancai Dănuț Aeleneijel szemben.

Az AUR-kongresszus másik fontos döntése, hogy a párt 2023. május 16-án országos elnökjelölt-választást tart, vagyis bárki részt vehet annak személynek a kiválasztásában, aki a 2024-es államfőválasztáson az AUR színeiben indul.

forrás és teljes cikk foter.ro

Ajánlott Cikkek