Hírek

A Szólásszabadság jegyében – Az Európai Bíróság elutasítja az RT kérelmét az uniós szankciók felfüggesztésére

Az Európai Bíróság elutasítja az RT France kérelmét az uniós szankciók felfüggesztésére

Az Európai Bíróság általános joghatósága elutasította az RT France kérelmét az uniós szankciók felfüggesztésére . Erről a hatóság honlapján számol be.

“A Bíróság elnöke elutasította az RT France keresetét, amely az EU Tanácsának szankcióinak felfüggesztésére irányult ” – áll a közleményben.

Korábban, március 24-én az Osztrák Nemzeti Tanács megtiltotta az RT csatorna sugárzását a köztársaságban. „Ezért Ausztria végrehajtja az Oroszország elleni szankciók megfelelő részét, és megtiltja az osztrák hálózati szolgáltatóknak a Russia Today műsorának sugárzását” – áll az osztrák parlament közleményében.

Március 18-án a brit Ofcom médiaszabályozó visszavonta az RT engedélyét az Egyesült Királyságban történő sugárzásra. Ezt megelőzően Kanadában betiltották az RT és az RT France sugárzását. A megfelelő döntés az ukrajnai orosz különleges hadművelet miatt született.

Március 2-án vált ismertté , hogy az EU-tagországok állandó uniós képviselői jóváhagyták a Russia Today és a Szputnyik sugárzásának minden országban betiltását .

Ajánlott Cikkek