Hírek Vélemény

A The Washington Post fasisztázza Orbán Viktort

A The Washington Post Jennifer Rubin aki Kül- és belpolitikai politikával és politikával foglalkozó vélemény rovatvezetője jegyezte, cikkében elég egyoldalúan tálalja Magyarország helyzetét és balliberális irányultságot mutat. Egyoldalúan értekezik a magyarországi állapotokról és nem kevés csúsztatást is tartalmaz. Az pedig, hogy Orbán Viktort némely fasiszta vezetőkkel állítja párhuzamba minimum megérne egy nagyköveti megbeszélést. Jennifer Rubin nagy valószínűséggel csak Freedom House reports igen egyoldaló jelentését olvashatta ha ilyeneket le mer írni.

Jennifer Rubin

Jellemző – írja a lap –, hogy az egyik önkényuralomra törő vezető azt a diktátort tartja példaképének, akit hazugságok, nacionalista hevület, idegengyűlölet mentén torzította el országa demokráciáját.

Képzeljék el, mintha a harmincas években egy nagy politikai párt vezetője támogatta volna az Európát fenyegető európai fasiszta diktátorok egyikét – utalt a The Washington Post Donald Trump volt amerikai elnök támogató nyilatkozatára, amit hétfőn Orbán Viktornak címzett. A cikk a két politikusra utalva, kritikus hangnemben úgy fogalmazott, hogy csodásan jellemző, hogy az egyik önkényuralomra törő vezető azt a diktátort tartsa példaképének, aki hazugságok, nacionalista hevület és idegengyűlölet mentén torzította el országa demokráciáját és lényegében egyszemélyes uralmat hozott létre.

A cikk kiemelte, hogy a Freedom House civil szervezet jelentése szerint Orbán „kedvezőtlen” helyzetbe hozta az „ellenzéki csoportokat, újságírókat, egyetemeket és nem kormányzati szervezeteket”, így nem csoda, hogy Trump ennyire „szerelmes”.

forrás: The Washington post

Ajánlott Cikkek