Vélemény Vélemény-cikkeink

A töketlenség netovábbja: Brexit

Január elsejétől nem vihetnek ki állati eredetű élelmiszert az Egyesült Királyság területéről. Arról ugyan még nem tudott megállapodni az EU és a britek, hogy milyen feltételekkel (!!!) és mikor (!!!) távozik végleg a szigetország, ugyanakkor az már biztos, hogy az egyszerű embert máris ezerrel szivatják!

December 31-én 23 órától tilos lesz sonkás-sajtos szendvicset vagy más hús- és tejtermékeket az Egyesült Királyságból bevinni az Európai Unióba, még akkor is, ha a sofőrök azt vezetés közben eszik írja a Guardian a brit környezetvédelmi minisztériumra hivatkozva. A tilalom a turistákra is vonatkozik.

A főbűnös!

Ezek a furfangos britek… na meg ez a tűzről pattant Unió! Úgy tűnik, már minden problémát megoldottak, csak a kamionosok kajája maradt megoldandó feladatnak. És most tessék, ez is rendezve!

Kedves idióták ott Európa és szerencsétlen Nagy-Britannia vezetésében! Pár gondolatot megosztanék én, mert úgy látom, hogy az elefántcsonttoronyból nem láttok le a földig:

  • A kamionosok azok, akik a kontinensen még úgy-ahogy próbálják életben tartani a gazdaságot – tudjátok, szállítmányozás! Igen, ti így ismeritek a szót, és most elmondom, a közúton a kamionos emberek végzik ezt a munkát!
  • El kell mondanom Nektek, hogy egy modern kamion hűtővel is rendelkezik (mindenféle más kényelmi és biztonsági rendszerrel együtt), így a több napig tárolt élelmiszer – láss csodát! – friss marad. Persze ti a kamiont csak úgy ismeritek, mint szennyező-eszközt, jól le is szorítottátok a kibocsátást (kerül, amibe kerül – a fuvarcégeknek persze!), de talán tegyétek fel magatoknak a kérdést; a vasúti szállítmányozást nem kellene fejleszteni? Vagy azzal nem lehet választást nyerni, hogy x kilométer vasút épült, csak autópályával?
  • És TÉNYLEG; ez most a legfontosabb???
  • Ja még egy; turisták??? Nooooormális??? Milyen turisták balfékek? Hol? Kire gondoltok? Nem tűnt fel, hogy csak ti utazgathattok, az egyszerű halandó meg nem???
  • Legyetek szívesek végre a fejetekhez kapni, és aki ki akar lépni, az lépjen ki, aki meg marad, az szedje össze magát, és állapodjon meg ennek mikéntjéről és hogyanjáról!
  • Ja, a kamionosokat meg békén hagyni, mert egyszercsak leállnak a gépeikkel, és aztán majd leshetitek, hogy a hivatali eszem-iszom elmarad, mert nincs kaja…

A lapnak nyilatkozó szállítmányozók nehézségekről számoltak be, kiemelve, hogy a teherautó-vezetők sokszor napokig csomagolják az élelmesdobozaikat, hogy az egész úton kitartson. A szabály betartatásából a határon konfliktusok lehetnek majd.

A rendelkezés hátterébe az áll, hogy a húsáruk ragályos betegségeket terjeszthetnek. (a kamionosok meg mindenféle árut terjesztenek… – a szerk.)

És mi közünk van nekünk mindehhez? Csak annyi, hogy amikor rólunk van szó európai szinten ugyenezek az emberek töketlenkednek véghetetlen európai “vitákon”, ahol csakis egyetértéssel lehet megjelenni, ha esetleg valódi vita lenne, az nem európai…

Ajánlott Cikkek