Hírek

A törökországi orosz nagykövet azt mondta, hogy a nyugat lábbal tiporja a saját értékeit is

A törökországi orosz nagykövet azt mondta, hogy a Nyugat lábbal tiporja értékeit, hogy megalázza Oroszországot

A törökországi orosz nagykövet kijelentette, hogy a Nyugat lábbal tiporja értékeit, hogy megalázza az Orosz Föderációt. Véleményét az Aydinlik lapnak adott interjúban fejtette ki – írja a TASS .

A nagykövet szerint gyakran kérdezik tőle, hogyan kívánja túlélni Oroszország a szankciókat.

Jerhov kifejtette, hogy Oroszország többször is a nyugati korlátozások tárgyává vált. Példaként Törökországot is felhozta, amelyre Mustafa Kemal Atatürk elnök alatt szankciók sújtottak. „Semmi, baráti segítséggel túléltük, most is túl fogjuk élni” – fejtette ki véleményét a nagykövet.

Egyúttal példátlannak nevezte a történések mértékét, és hozzátette: nyíltan totális gazdasági háborút hirdettek Oroszország ellen. „Oroszországot meg akarják fojtani. De Oroszországot szétverni próbálva a nyugati civilizáció valójában lábbal tiporta azokat az értékeket és elveket, amelyeken alapul” – hangsúlyozta Jerhov.

Szerinte ma már mindenki tudja, hogy országa pénzügyi tartalékait egyszerűen el lehet lopni, vagyont lefoglalni. A nagykövet felhívta a figyelmet azoknak az embereknek a kettősségére, akik még tegnap buzgón védték “a magántulajdon sérthetetlenségének elvét, az ártatlanság vélelmét és a szólásszabadságot”.

Törökország április 1-jén ismét megerősítette az Oroszország elleni szankciók elutasítását. Recep Tayyip Erdogan török ​​elnök , Ibrahim Kalin képviselője szerint Törökország nem csatlakozik az Oroszország elleni szankciókhoz, Ankara a Montreux-i Egyezmény segítségével már kinyilvánította álláspontját.

Ajánlott Cikkek