Hírek

„A történelem legnagyobb botránya” – reagált Trump Hillary Clinton orosz-akciójára

Bombasztikus vallomás hangzott el Michael Sussmann tárgyalásán: Hillary Clinton maga hagyta jóvá a hamis információk terjesztését a médiában, miszerint Trump stábja és egy orosz bank között titkos kommunikációs csatorna létezett volna.

Borítóképen: Hillary Clinton volt külügyminiszter az Intramural Fields kampánygyűlésén az Arizonai Állami Egyetemen az arizonai Tempe-ben – 2016 (forrás: commons.wikimedia.org, szerző: Gage Skidmore, licenc: CC BY-SA 2.0) A kép illusztráció

Donald Trump a Fox News Digitalnak azt mondta, hogy az állítólagos oroszországi kapcsolat ügyében történt nyomozás „a történelem egyik legnagyobb politikai botránya”, ami miatt soha nem tudja majd tisztára mosni a nevét.

Hillary Clinton hagyta jóvá az akciót, amely nem létező „tényeken” alapult

Robby Mook volt Clinton-kampánymenedzser pénteken tett tanúvallomást a John Durham különleges ügyész által a Trump és az oroszországi Alfa Bank állítólagos kapcsolatát vizsgáló, évek óta tartó nyomozás első büntetőperében. A kampánymenedzser azt vallotta, Clinton jóváhagyta, és „beleegyezett”, hogy a hiteltelenített adatokat megjelentessék a médiában. James Baker volt FBI-főtanácsos még csütörtökön azt vallotta, hogy az iroda megvizsgálta Trump a Kremlhez kötődő bankhoz fűződő, állítólagos kapcsolatáról szóló adatokat, azonban azt állapították meg, hogy „nem volt ott semmi”.

Trump szombat reggel a Fox Newsnak azt mondta, „három éven át kellett harcolnom ellene, harcolnom kellett a csaló emberekkel, és soha nem fogom tudni tisztára mosni a nevemet”.

A különleges ügynök szerint a narratíva írója „valamilyen mentális fogyatékosságban szenved”

Scott Hellman, az FBI különleges ügynöke kedd délutáni tanúvallomásában azt mondta, a Trump és Oroszország közötti állítólagos titkos kommunikációs csatornát feltáró adatok valótlannak bizonyultak, hozzátéve: bárki is fogalmazta meg a narratívát, „5150-es” volt, ami azt jelenti, hogy a személy, aki a következtetéseket levonta, „valamilyen mentális fogyatékosságban szenved”.

A Fox News megszerezte John Brennan akkori CIA-igazgató feloldott titkosítású feljegyzéseit, miután 2016. július 28-án

tájékoztatta Barack Obama akkor regnáló elnököt, amelyekben jelezte Clinton állítólagos „külpolitikai tanácsadóinak egyikének javaslatát, hogy Donald Trumpot az orosz biztonsági szolgálat beavatkozását állító botrány kirobbantásával rágalmazzák, elterelve ezzel a közvélemény figyelmét Hillary Clinton magán-e-mail szerver használatáról”.

via: hirado.hu

Ajánlott Cikkek