Vélemény Vélemény-cikkeink

A transznemű nő

Nem is tudom, ez valahogy olyan bináris, nem? Ha egyszer transznemű, akkor miért nő? Különben is, mi az, hogy nő? Micsoda hímsovén dolog nőnek nevezni egy nőt! Ugye milyen felháborító volt például, amikor Boris (Bumbum) Becker azt találta mondani Fucsovics Márton barátnőjére egy tévéközvetítés alkalmával, hogy csinos? De maradjunk egy kicsit a transznemű nőnél, próbáljuk meg értelmezni.

Borítóképen: Citrom ízű banán? Nyilván csak tévedés… (forrás: rohejesiras.blog.hu)

Nos, ha valaki transznemű, akkor se nem férfi, se nem nő! Az egészen más kérdés, hogy minek érzi magát, az kb. a „kit érdekel?” kategória. Tegyük fel, a szomszédunk (nő vagy férfi, vagy transzi, mindegy!) a világ leggazdagabb emberének képzeli magát. OK, semmi baj, de akkor ez annyit tesz, hogy fel kell hívnunk Jeff Bezos-t – mint jó szomszédok – és meg kell kérnünk, hogy a Kovács Béla szomszéd úrnak legyen szíves már átadni a vagyonát, mert ő a világ leggazdagabb embere, hiszen annak érzi magát?

Nem, Kovács urat – amennyiben kitart álláspontja mellett, és azért hepajkodik, mert a világ leggazdagabb embereként nem hozhatta el hozomra a legújabb Ferrari modellt a szalonból! – alighanem előbb-utóbb gyógykezelésre küldik. Nem gondoljuk, hogy egy női ruhába öltözött férfival is ezt kellene tenni, de azt igen, hogy nem kell ezt az „új normálisnak” tekinteni. Mert nem az! Elfogadható, nem üldözendő, de ennyi. Mindenkinek vannak rigolyái, mi például hiszünk abban, hogy a család egy férfi és egy nő kötelékén alapul. Bármilyen furcsa is, vannak, akik ezért totálisan hülyének néznek minket.

Na és? Ez megint a „kit érdekel” kategória, ahogy a mi „maradi őskövület” felfogásunknak is annak kellene lennie azok számara, akik szerint egy család az mindenféle emberek gyülekezete, akik közül az egyik mondjuk helikopternek érzi magát, a másik meg fiókosszekrénynek. Az egyiknek segítenek felszállási engedélyhez jutni, a másiknak a valagába meg tiszta fehérneműt tárolnak, hiszen ő egy igazi sublót! Szegény Rotorka, meg Szelence, a két kisded meg azt sem tudja merre van az egyenes, csak azt tudják, hogy ők inkább defibrillátor, meg ózonszint szeretnének lenni…

És persze van néhány kérdésünk a nőlelkű manusokhoz, meg a hormonszökevényekhez, és a szegény elnyomott feketékhez! Amikor ti azt mondjátok, hogy „szerencsés fehér”, meg azzal jöttök, hogy ne írassuk gyerekeinket jó iskolákba, meg olyanokkal, hogy a curry kirekesztő, mert az csak a fehér ember találmánya (és még ezermillió marhaság van…), vagy ha azért ítéltek el bennünket, mert azt mondjuk, hogy két férfi csókja gusztustalan, azt hiszitek akkor nem sértetek meg minket? Nem gondoljátok, hogy egy nagy saller igazán kijárna annak a BLM vezetőnek, aki a „mozgalom” lóvéjából úgy él, mint aki letett bármit is az asztalra?

És nem vettétek észre, hogy mi nem akarunk sprinterek lenni, meg kosarasok, de még csak rappelni sem nagyon akarunk? Ha meg mégis, azt a magunk módján tesszük, és nem hányjuk a szemetekre, hogy jobbak vagytok például ezekben is? Firtatta valaki valaha is azt, hogy miért van a kreatívok között annyi homoszexuális? Ugye, hogy nem! Akkor ti milyen jogon ütitek bele az orrotokat a mi életünkbe? Mi nem foglalkozunk veletek, mert a ti életetek nem a miénk! Nem, de tudjuk, hogy nem vagyunk egyformák, éljetek boldogan!

De ne mérgezzetek minket, és kérünk titeket, hogy olyan kifejezéseket még csak véletlenül se használjatok, hogy transznemű nő. Valaki ugyanis vagy nő, vagy nem, a jelzős szerkezet itt bizony nem játszik… Nem mellesleg; csak nem az általatok elítélt maradi őskövületek kifejezésit használjátok, amikor egy transzit nőnek neveztek? A nő a mi fogalomtárunkban jelentéssel bír, de nálatok? Botorság lenne azt állítani, jelent valamit…

Citrom ízű banán… (nem kell senkinek ilyen találmány!)

Ajánlott Cikkek