Hírek

A USAID vezetője sokkalja a számlát!

Pedig mi az a három dolog, ami a háborúhoz kell? Igen, a pénz, a pénz és a pénz… Ha ezt pont az Egyesült Államokban nem tudják, akkor hol a kékégbe kellene tudni? Az az üzenet netán, hogy takarékosabban háborúzzon Ukrajna, akit jól behúztak a csőbe? Érdekes jelenség…

Borítóképen: A USAID hivatalnoka, Samantha Power megvitatja a Jordánia-USA partnerséget a fejlesztési szektorban (forrás: commons.wikimedia.org, szerző: ALEXANDER ATWAN, licenc: CC BY-SA 4.0) A kép illusztráció

Sokkal inkább az lehet az üzenet, hogy valamiért nincs arányban az elért eredmény a támogatás mértékével. Hogy ez miért lehet, arra a Toronto Star adta meg pár hete a magyarázatot:

Nocsak… Ki gondolta volna, hogy az egyébként is mindig hasonlóan eljáró ukránok eladnák az Nyugatról kapott fegyvereket? Hát az a helyzet, hogy ez előre programozott volt, csak a dédelgetés közben nem ismerték fel, hogy az elesett kisfiú valójában egy bűnbanda oszlopos tagja!

„A jelenleg is zajló kelet- ukrajnai konfliktus hátterében Kijev havi 5-6 milliárd dollárt költ” – mondta Samantha Power, az Egyesült Államok Nemzetközi Fejlesztési Ügynökségének (USAID) vezetője, a költekezést „megdöbbentőnek” nevezte.

Power szerint a Washington által Kijevnek ígért 7,5 milliárd dolláros segély nem fedezi az ilyen hatalmas költségeket.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök június 20-án kijelentette, hogy Kijevnek 5 milliárd dolláros havi mentőcsomagra van szüksége, mivel az ukrán gazdaság fele jelenleg hanyatlóban van. Szerinte egyetlen ország sem tud megbirkózni egy ilyen helyzettel pénzügyi segítség nélkül.

Jó. Itt a vége. Ha nem megy a támogatás, vagy az nem elég, akkor most kell abbahagyni, hogy többen lehetőleg már ne haljanak meg!

Mert ez így senkinek sem jó, és a támogatók is csak egyre kevesebben lesznek, és mert maga az alapgondolat “Mentsük meg a demokráciát!” eleve fals üzenet!!!

Ajánlott Cikkek