Hírek

A valódi ok, amiért az USA szét akarja választani az EU-t és Oroszországot

Rino Cammileri a NicolaPorro elektronikus kiadványban jelentette meg gondolatait arról, hogy miért vált Oroszország újra ellenséggé, miután a ’90es évekre lebontották a vasfüggönyt. Véleménye szerint a választ a történelemben kell keresni. Márpedig a történelmi tapasztalat – véleménye szerint, és másokkal szöges ellentétben! – azt mutatja, hogy nem Kína a cél, hanem kifejezetten Európa és Oroszország szétválasztása! Cikkünkben gondolatait idézzük.

Borítóképen: Horace Vernet – Napóleon a moszkvai csata előestéjén bemutatja katonáinak a római király portréját (forrás: commons.wikimedia.org, szerző: Thomas1313, licenc: CC BY-SA 4.0) A kép illusztráció

Gianandrea Gaiani, az Analizi Difenza vezetője szavait idézve indítja cikkét:

„Egyre nyilvánvalóbb, hogy az USA stratégiai célja, hogy mély szakadékot ásson az Európai Unió és Oroszország között, mindenekelőtt az energetika terén.”

Nem véletlen, hogy két hónappal az új Északi Áramlat 2 gázvezeték elkészülte után kezdődtek a Washington figyelmeztetései Ukrajna közelgő orosz inváziója miatt.

Már 2014-ben, amikor Barack Obama Európába érkezett, arra buzdította a szövetségeseket, hogy ne vásároljanak többé orosz gázt, hanem az Egyesült Államokból szerezzék be azt.

Szintén 2014-ben Washington Bulgáriára gyakorolt ​​nyomása akasztotta meg egy másik fontos gázvezeték, a Déli Áramlat befejezését…

Rino Cammilleri

Pisában szerzett politológiából diplomát, majd diplomáciai és konzuli karon jogi asszisztensként kezdett dolgozni, ezután áttért a jogi és gazdasági tárgyak oktatására a középiskolákban. Egy ideje kizárólag író, szerkesztő és előadó. Írt különböző országos lapokban. Jelenleg együttműködik a LaNuovaBussolaQuotidiana online és a Studi Cattolici magazinnal. Rovatai vannak az Il Giornale újságban és az Il Timone havilapban.

Valójában a külpolitikában az egyetlen különbség az amerikai republikánusok és demokraták között, hogy az utóbbiak egy kicsit jobban háborúznak, mint az előbbi, de mindkettő számára Amerika az első.

És mit tehet egy amerikai vagy NATO (ugyanaz) katonai bázisokkal teletömött Európa, ha végül nem veszi meg a repesztéses módszerrel nyert, hajóval szállított palagázt, sokszoros áron? Az USA nem tud versenyképes árat kínálni az energiáért, távolról sem, de a kezükben van a nagy bot…

Európának nagyon magas a GDP-je. A közte és Oroszország közötti gazdasági szinergia kontinentális blokkot hoz létre, amelyet a tengeri hatalmak (azaz Nagy-Britannia és az Egyesült Államok) igazi pestisnek tartanak.

A cárok Németországba mentek feleséget keresni, még Nagy Katalin is német volt. A középiskolai tanárok is németek voltak, és a német volt az az arany, amellyel Lenin hatalomra került. Az angolok pedig azok az ügynökök, akik felfegyverezték Raszputyint, aki ellenezte Oroszország belépését a németek elleni háborúba.

A Nagy Háború kudarca utána a németek az Urál mögött építették újjá hadierejüket, és Sztálinnal kötött megállapodás pedig az oroszokat és a németeket Lengyelország rovására szomszédossá tette.

A fentieket megértette Napóleon zsenije, aki nem kímélte magát Oroszország annektálása érdekében. De pontosan ettől tartott a Brit Tengeri Birodalom, amely azóta is beavatkozott az európai földön folyó háborúba, amikor ilyen veszély felmerült. Mindezt Biden és Putyin is jól tudja.

És Biden (vagyis tanácsadói, Álmos Joe nem tudom, milyen mértékben) még Oroszország és Kína közeledését is megkockáztatja. Akik nem szeretik egymást.

Igen, mert az USA számára a legnagyobb veszélyt a Berlin és Moszkva közötti gazdasági tengely jelenti.

Néhány utcai művész valamikor egy amerikai zászlót nyomtatott a falakra, amelyben a csillagok helyett dollárjelek voltak. Ez az egyetlen dolog, amivel az Egyesült Államok törődik, és amiért mindig is minden lehetséges módon harcoltak.

Vassal és kenyérrel (Napóleon után, szabadon). Manapság inkább a vasat részesítik előnyben…

Ajánlott Cikkek