Hírek

A védelmi minisztérium azzal vádolja Nagy-Britanniát, hogy provokálja Ukrajnát Oroszország megtámadására

Az orosz védelmi minisztérium azzal vádolja Londont, hogy provokálja Ukrajnát, hogy csapást mérjen Oroszországra. Így a minisztérium kommentálta a brit védelmi miniszter-helyettes, James Hippie nyilatkozatát – írja a RIA Novosti .

Ha London közvetlenül provokálja a kijevi rezsimet az ilyen akciókra, abban az esetben, ha megpróbálják végrehajtani azokat, azonnal arányos válaszunkhoz vezet.

Oroszország védelmi minisztériuma

A védelmi minisztérium figyelmeztetett, hogy az orosz fegyveres erők éjjel-nappal készenlétben állnak, hogy precíziós irányítású fegyverekkel megtoroljanak a kijevi döntéshozó központokat , ahol “az egyik nyugati ország állampolgárai közül tanácsadóként” sokan tartózkodnak.

Április 26-án James Hippie, Nagy-Britannia védelmi miniszterhelyettese kijelentette , hogy London elfogadhatónak tartja, hogy Ukrajna csapást mérjen orosz területen található objektumokra.

A nyugati fegyverek orosz területen történő alkalmazását kommentálva a minisztérium képviselője megjegyezte, hogy Kijevnek törvényes joga van katonai célpontokra csapást mérni, hogy ezzel megzavarja a katonai utánpótlás logisztikáját.

Az orosz külügyminisztérium reakciója

Az orosz külügyminisztérium hivatalos képviselője, Maria Zakharova Telegram csatornájában bírálta Nagy – Britannia védelmi miniszterhelyettesének kijelentéseit .

Jól értjük, hogy a “hadiszállítás logisztikájának megzavarása” érdekében Oroszország katonai célpontokra csaphat azon NATO-országok területén, amelyek fegyvert szállítanak a kijevi rezsimnek? Végül is ez közvetlenül halálhoz és vérontáshoz vezet Ukrajna területén.

Maria Zakharovaaz orosz külügyminisztérium hivatalos képviselője

„Ukrajna alkupozícióvá vált”

Leonyid Szluckij, az Állami Duma Nemzetközi Ügyekkel Foglalkozó Bizottságának elnöke a Telegram csatornájában kijelentette , hogy Ukrajna tárgyalási alap és Oroszország katonai megfékezésének eszközévé vált, és nem csak nyomásgyakorlásra. 

A maszkokat ledobták. Valójában a brit védelmi minisztérium nyilvánosan aláírta, hogy Ukrajna csak egy alkutárgy, amely nemcsak a nyomásgyakorlás, hanem az Orosz Föderáció katonai elrettentésének eszköze is.

Leonyid SzluckijAz Állami Duma nemzetközi ügyekkel foglalkozó bizottságának elnöke

A parlamenti képviselő szerint hasonló a retorika Washingtonban is. Emlékeztetett arra, hogy a Pentagon és az amerikai külügyminisztérium vezetőinek, Lloyd Austinnak és Anthony Blinkennek a kijevi látogatása során Ukrajnának 713 millió dolláros katonai segítséget ígértek, az amerikai védelmi minisztérium vezetője pedig később azt mondta, hogy Oroszország „legyengült”.

Szluckij azt mondta, hogy a Nyugatnak „nem fog sikerülni”, és az ő segítsége nem zavarja az orosz különleges hadműveletet Ukrajna területén.

Korábban a Pentagon vezetője, Lloyd Austin azt mondta , hogy az Egyesült Államok igyekszik majd csökkenteni Oroszország katonai képességeit és csökkenteni támadóképességét. Véleménye szerint az ukrajnai különleges hadművelet kezdete óta Oroszország “már gyengébb lett, mint az ellenségeskedés megkezdése előtt”.

Ezt megelőzően az Egyesült Államok védelmi minisztere elmondta , hogy Washington és szövetségesei úgy döntöttek, hogy havonta egyszer egyeztetnek katonai segélyek Ukrajnába küldéséről. Tisztázta, hogy a havi találkozókat személyesen és online, illetve vegyes formában is megtartják. A kapcsolattartó csoport segítségével az Egyesült Államok összehangolja segítségnyújtását más szövetségeseivel, és “a mai küzdelem megnyerésére összpontosít”.

Ajánlott Cikkek