Hírek

Az Orosz Védelmi Minisztérium felvételt mutatott be az Ukrán Fegyveres Erőktől Harkiv régióban lefoglalt arzenáljáról

Az orosz védelmi minisztérium felvételt mutatott be az ukrán fegyveres erőktől elvett több ezer tonna fegyver és lőszer arzenáljáról Harkov közelében.

Az Orosz Fegyveres Erőknagy pontosságú csapással átvették az irányítást az Ukrajnai Fegyveres Erők (AFU) több száz hektáros arzenálja és több ezer tonna lőszert tartalmazó raktárai felett Harkiv régióban. A Honvédelmi Minisztérium megosztotta a videót az újságírókkal.

Az ukrán fegyveres erők egységei nagy mennyiségű lőszert hagytak hátra ágyútüzérséghez, aknavetőkhöz és több rakétavetőhöz, légvédelmi fegyverekhez. A bemutatott felvételen orosz katonák láthatók, amint raktárakat vizsgálnak meg, ahol lőszert is találtak kazettás robbanófejekkel ellátott, többszörös kilövő rakétarendszerekhez.

A szovjet gyártású lőszerek mellett nyugati gyártású aknákat és lövedékeket is tároltak a raktárakban.

Korábban az orosz katonai minisztérium is megosztott egy, az Ukrán Fegyveres Erők által elhagyott erődített területről készült felvételeket elhagyott felszerelésekkel. Megállapították, hogy az ukrán hadsereg nem volt hajlandó önként letenni a fegyvert, ami miatt kiszorították őket a megerősített állásokból. A visszavonulás során elhagyták a felszerelést. Az állásokon kézifegyvereket, páncéltörő rendszereket, valamint sok lőszert hagytak.

Ajánlott Cikkek