Erdély Foci Hírek Mások írták Sport

A vége nem kellett volna – Döntetlen az FCSB ellen

Minden a legszebb álmok szerint alakult. Megvolt a kétgólos vezetés,de aztán a jött a futball örök igazsága: A kétgólos vezetés a legveszélyesebb eredmény. Tudjuk nem mindegy, hogy azt nézzük félig üres vagy félig tele a pohár. Pár éve álom volt most pedig realitás, hogy a háromszékiek a dobogóért vannak harcban az első osztályban. Minden eredményt ennek tükrében kell nézni.

borítókép: Sepsi OSK / facebook

Leszakítani a FCSB-t a bajnoki címért folytatott küzdelmében, illetve beelőzni a CSU Craiovát és fellépni a dobogóra. Ez volt a célja a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK-nak a FCSB elleni bajnoki meccsen. – írja az erdelysport.hu

A felsőház nyolcadik fordulójának rangadóját a házigazda Sepsi OSK kezdte aktívabban, ám az első hárítást mégis Niczulynak kellett bemutatnia. A félidő közepéhez érkezve az első konoly gólszerzési lehetőséget jegyezhettük fel: egy baloldali beadást követően Safranko senkitől sem zavartatva fejelhetett, de a ziccer mellé ment. A folytatásra sem lankadt a háromszékiek játékkedve, de csak távoli próbálkozásokig jutottak, amelyeket Straton hárítani tudott.

A mérkőzés összefoglalója

A második felvonásra sem változott a játék képe. Az OSK dominált és sokkal szervezettebb játékot mutatott, mint a bajnoki aranyra törő ellenfele. Az 55. percben újfent Straton mentette meg a bukarestieket a góltól, miután Vasvari remek szabadrúgását kiszedte a vinkliből.

A következő helyzetre 14 percet kellett várni. Ám ekkor már Straton is tehetetlen volt. Az OSK csereemberei Golofca és Petrila játszott össze és utóbbi senkitől sem zavartatva higgadtan csavart a hosszú felsőbe. Alig két perc múlva kettő volt közte. Egy laposan jövő beadásra a FCSB védője érkezett tisztázni, de Dumiter remekül kontrázott és a labda a hálóba kötött ki.

Jöhetett a hajrá. Amelyet viszont nagyon elrontottak a házigazdák. A 81. percben a csereként beállt Buziuc talált be egy hosszú indítást követően (első Liga I-es találata volt az idei szezonban), majd a hosszabbításban a bal szélen betörő F. Tanasere nem figyeltek a hazai védők, aki köszönte a lehetőséget és egyenlített.

A Sepsi OSK pontegyenlőséggel a harmadik helyen áll a Craiovával, míg a FCSB négypontos hátrányba került az első helyezett Kolozsvári CFR-hez képest.

Még két forduló van vissza a bajnokságból.

forrás: erdelysport.hu Szerző: Darvas Attila

Liga I., felsőház, 8. forduló
Sepsisyentgzörgzi Sepsi OSK – FCSB 2–2 (0–0)
Gólszerzők:
 Claudiu Petrila (69.), Ioan Dumiter (71.), illetve Alexandru Buziuc (81.), Florin Tănase (90+2.).
Sepsi: Niczuly – Aganovic (Kovács, 89.), Ninaj, Mitrea, M. Ștefănescu – Fofana (Tincu, 84.), Vașvari – Dumiter, Eder (Purece, 46.), Păun (Petrila, 63.) – Safranko (Golofca, 63.). Edző: Leo Grozavu.
FCSB: Straton – Crețu, Cristea, Nedelcu (Buziuc, 30.), Radunovic – Ov. Popescu (Perianu, 49.), Oaidă (Niță, 75.), Olaru – Moruțan, Fl. Tănase, Oct. Popescu. Edző: Toni Petrea.

Ajánlott Cikkek