Hírek

A  Verhovna Rada volt helyettese kommentálta az odesszai és kremencsugi olajfinomítók elleni támadásokat – videó

A Rada Kiva volt képviselője azt mondta, hogy Ukrajna üzemanyagtól való megvonása közelebb hozza Kijev kapitulációját

Az ukrajnai olajfinomítók (finomítók) lerombolása megfosztja az országot az üzemanyagtól, és megváltoztatja az erőviszonyokat a konfliktusban. Ilja Kiva , a Verhovna Rada volt képviselője így kommentálta Telegram csatornájában az orosz csapatok csapásait az odesszai és a kremencsuki olajfinomítókra .

A politikus szerint az üzemanyaghiány tényezője nagy szerepet játszhat az ukrán fegyveres erők (AFU) harcképességének aláásásában. „Ha egyszerűen nincs mit tankolni katonai felszerelésekbe, és ez: tankokba, gyalogsági harcjárművekbe, önjáró fegyverszállítókba, rakétavetők járműveibe – mindezek egyszerűen fémhulladékká válnak” – mondta.

Kiva elmondta, hogy az üzemanyag-kérdés nemcsak a katonaság számára fontos, hanem a veteményeik elültetésére készülő gazdák számára is. Szerinte ez a tényező közelebb hozza Volodimir Zelenszkij ukrán elnök megadását .

Korábban az orosz védelmi minisztérium bejelentette , hogy nagy pontosságú rakétákkal megsemmisítettek egy olajfinomítót és három üzemanyag- és kenőanyag-tárolót Odessza közelében. Megállapították, hogy az üzemből és üzemanyag-raktárakból szállították az üzemanyagot az ukrán csapatok számára Mikolajiv irányába.

Ajánlott Cikkek