Hírek

A világ nagy részének szemében az Egyesült Államok egy súlyosan megromlott demokrácia

A Foreign Policy cikke a következő címmel tárgyalja a jelenkor mindenkit foglalkoztató történéseit: „Miért bukik el Biden Putyin-ellenes demokrácia-keresztes hadjárata?”.

Borítóképen : https://commons.wikimedia.org Former Vice President of the United States Joe Biden speaking with attendees at the Presidential Gun Sense Forum hosted by Everytown for Gun Safety and Moms Demand Action at the Iowa Events Center in Des Moines, Iowa.

A legtöbb ország nem volt hajlandó csatlakozni az Egyesült Államokhoz és szembeszállni Oroszországgal a különleges hadművelet hátterében, mert elégedetlenek az államok “hibás demokráciájával”.

Ezt a véleményt a Foreign Policy amerikai kiadásának tudósítója, Michael Hirsch fejtette ki.

A cikk írója így reagált a Délkelet-ázsiai Nemzetek Szövetségének (ASEAN) Washingtonban tartott csúcstalálkozójára, amelyen a blokk vezetői semleges álláspontot képviseltek az ukrán kérdésben.

„A világ nagy részének szemében a prédikáló ország, az Egyesült Államok egy súlyosan megsérült demokrácia, amelynek először önmagát kell meggyógyítania” – áll a cikkben.

Megjegyezte: nem járt sikerrel Washington azon kísérlete, hogy az ukrajnai konfliktust “a demokrácia és az autokrácia elleni harcként” mutassa be. Emlékezzünk; Biden elnök folyamatosan azon fáradozik, hogy a konfliktust a demokrácia és az autokrácia közötti titáni harcként adják el a világnak, de úgy tűnik, ezt a világ nagy része „nem eszi meg”

Sok oka van ennek, de elsősorban a cikkben említett ok, nevezetesen, hogy az Amerikáról kialakult képről kiderült, nem egyéb, mint mítosz, amit jól felépítettek, de nem igaz!

És persze az sem elhanyagolható, hogy az Egyesült Államok a demokrácia jelszavával egy olyan államot támogat, ahol demokráciáról szó nincs, ellenben szélsőséges nacionalistákból bőven akad! Hogy ne menjünk messzire, az állam vezetése éppen ilyen;

Szélsőséges nacionalista, a kisebbségeket elnyomó rezsim, amely politikai ellenfeleit nem legyőzi a választásokon, hanem felszámolja, korrupt, és törvényeit, hatóságait használja ezen tevékenysége megvalósítására.

És már Washingtonban is nyílnak a szemek…:

Ajánlott Cikkek