Vélemény Vélemény-cikkeink

A víruslabor Ukrajna a NATO kebeléra hajtja fejét…

Néhány hónapon belül közös hadgyakorlatot hajthat végre a NATO és Ukrajna –az ukrán új kormány bejelentése, a Reuters tudósítása szerint. Ha már az oroszok a „Nyugat 2021” néven szintén gyakorlatozásba fogtak az Ukrán határhoz közel, akkor az ukránok sem maradnak tétlenek. Hogy nagyobbat szóljon, meg hogy legyen ott tényleg ütőképes haderő, a NATO-t is meghívták a „partira”. A politikai feszültség egyre nagyobb a haderők létszáma szintén…

Címapon: ukrán vicckatona

Persze az ukránoknak nem olyan könnyű ezt megszervezni, mert nem saját maguk az ügyek intézői, ezért nem holnap lesz az a nap, amikor a hírek szerint 1000 NATO katona megjelenik a térségben, a kormány most azt mondja, hogy pár hónapon belül kerítenek sort a „bemutatóra”.

„Védekező hadműveleteket hajtunk majd végre, melyeket támadó hadművelet követ majd, melynek célja az államhatár és a területi egység visszaállítása egy olyan országban, mely egy szomszédos ország agressziójának kitett.” – nyilatkozta az ukrán kormány.

Jól látható, hogy az ukránoknak a világon semmi nincs a kezükben, mert most is csak a szájuk jár, de érdemben egyedül képtelenek értelmes válaszokat adni az orosz fegyvercsörtetésre. És ez nem csak ebben a témában mutatkozik meg… A minap írta alá Zelenszkij azt a rendeletet, ami a koronavírus járvány megfékezését célozza. A rendelet előírja a havonta minimálisan szükséges oltásszám, a vakcina szállítási forrásának és határidejének meghatározását, a program megvalósításáért felelős személyek kijelölését, amelynek megfelelően legkésőbb 2021 decemberéig be kell oltani a felnőtt lakosság többségét a kollektív immunitás elérése érdekében.

Senki nem tette még fel a kérdést, hogy miért csak most, több, mint egy évvel a járvány európai megjelenése után kezd bele egy stratégia megalkotásába az ukrán kormány! Senkinek nem fontos az ukrajnai állampolgárok élete? Az EU miért nem reagál arra, hogy közvetlen közelében egy Ukrajnának nevezett, nyitott víruslabor működik?

Igen, ezek itt a fontos kérdések, na meg az, hogy az miért zsigeri egyértelműség, hogy a NATO az ukránokat minden szinten támogatja? És az miért természetes, hogy egy ország, ahol a kisebbségeket terror alatt tartják, csatlakozási tárgyalásokat folytat az Európai Unióval?

A válaszokat persze tudjuk, de fontos rávilágítani a tényre, hogy manapság mintha nem lennének gondolkodó lények Európa politikai vezetésében. Miért természetes, hogy Európa MINDENBEN követi az USA diktátumait? Ezek a kérdések nem újkeletűek, és nem is csak a mostani helyzet hozta ki, de igenis, fel kell tenni ezeket a kérdéseket Európa vezetőinek, mert meg kell tudniuk indokolni azt, hogy miként lehetséges egy NATO égisze alatt megtartott hadgyakorlat egy olyan országgal együttműködésben, ahol NATO tagország nemzetéhez tartozó kisebbséget brutális eszközökkel elnyomnak?

Robbantásos merénylet a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség irodájánál, Ungváron

És még sok más kérdés is felmerül, viszont nem kérdez senki, amikor Ruszlan Homcsak vezér-ezredes, az Ukrán Fegyveres Erők főparancsnoka ilyen kijelentéseket tesz:

„Ukrajna az utóbbi években Európa védőpajzsává vált, de ha a NATO teljes jogú tagjává válna, akkor azt is sokkal erősebbé változtatná.”

Hogy nem sül ki a szeme, amikor ilyen aljas hazugságot ejt ki a száján? Európa és az USA folyamatosan támogatja (anyagilag. politikailag, és minden lehetséges módon) azt az Ukrajnát, ami egész egyszerűen életképtelen. Nem, hogy védelmező, hanem egy ballaszt, amit valójában ki kellene vetni, mert csak hátráltatja a térség stabilitásának megteremtését! Persze ennek is megvan az oka: a sokat emlegetett amerikai érdekek…

Persze Brüsszelben nem annyira érzékelhető mindez, ha meg mégis, Washingtonból majd megmondják, hogy mi legyen, de azok az országok, melyek tagjai az Uniónak, viszont határosak a katonai és egészségügyi értelemben is ezzel a puskaporos hordóval, amit Ukrajnának neveznek egyáltalán nem nézik jó szemmel, hogy háború készül a szomszédban! Abban szomszédban, ahol nemtörődömség járványgóccá változtatta az országot, és ahol lengyelek és magyarok szenvednek az ukránok orosz-fóbiája miatt…

Ukrajna NEM lehet NATO tag, és NEM lehet EU-tag! Ebben a formájában SEMMIKÉPPEN SEM!

Ajánlott Cikkek