Hírek

A Vjacseszlav Gladkov kormányzó a Belgorod melletti falu ukrán ágyúzásának áldozatairól beszélt

Nincs veszélyben annak a két helyi lakosnak az élete, akik megsérültek az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) által a belgorodi Zsuravlevka faluban végzett ágyúzások során . Erről az orosz régió kormányzója, Vjacseszlav Gladkov beszélt a VKontakte oldalán .

borítókép Belgorod kormányzója – Vjacseslav Gladkov

Andrej Ikonnyikov regionális egészségügyi miniszter közölte, hogy a sebesültek közül kettőt elláttak – tette hozzá Gladkov.

Elmondása szerint Vlagyimir Bazarov kormányzó-helyettes által vezetett csoport szakembereket küldtek a faluba . Zsuravlevkában is vizsgálják a károkat – az orosz régió kormányzója a károk helyreállítását ígérte a lakosoknak.

„Itt van a legkevesebb tapasztalatom, de a pusztítás mértékét a lehető leggyorsabban meg kell határozni” – írta Gladkov a közösségi oldalon.

Az elmúlt éjszaka a belgorodi régiót két támadás érte Ukrajnából. A Zsuravlevka falu elleni támadás során két civil sérült meg: egy férfi a karján, egy nő a nyakán. Miután az ukrán fegyveres erők lőtték a határ menti Golovchino falut. Gladkov szerint senki sem sérült meg. A kormányzó több nem lakóépületben és négy házban keletkezett károkat jelentette.

Ajánlott Cikkek