Hírek

A Volyn az Ukrán Fegyveres Erők dandárparancsnoka elhagyta Azovstalt és megadta magát

Volynsky ukrán tengerészgyalogság parancsnoka elhagyta a mariupoli Azovstal üzem területét

Az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) 36. tengerészgyalogos dandárjának parancsnoka, Szerhij Volinszkij Volin hívójellel elhagyta a mariupoli Azovstal üzem területét és megadta magát. Erről a Channel One tudósítója , Irina Kuksenkova számolt be a Telegram csatornáján .

„Szinte vadonatújnak tűnt, átadta a fegyvereit, átvizsgálták a dolgokat – általában a szokásos eljáráson ment keresztül, mielőtt felrakták a buszra. A feltétel nélküli fogságba menekülés folyamata a tervek szerint halad” – mondta Kuksenkova.

A tudósító megjegyezte, hogy a tengerészgyalogos az Azov-ezred parancsnoka, Szvjatoszlav Palamar , Kalin hívójel nélkül hagyta el Azovstalt.

Április 20-án Volinszkij kijelentette , hogy ő és katonái nem adják meg magukat, hanem továbbra is “hadműveleteket hajtanak végre és harci küldetéseket hajtanak végre, amíg meg nem oldják”. Megkereste a világ vezetőit is, különösen Joe Biden amerikai elnököt és Recep Tayyip Erdogan török ​​vezetőt , hogy segítsenek az ukrán hadseregnek az Azovstalban evakuálni.

Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter szerint 1908 ukrán katona adta meg magát a mariupoli Azovstal üzemből. A vállalkozás területéről 177 civilt is evakuáltak, köztük 85 nőt és 47 gyermeket.

Ajánlott Cikkek