Hírek

A zaporozsjei hatóságok készek átadni a bergyanszki haditengerészeti támaszpontot az orosz fegyveres erőinek

Volodimir Rogov, a zaporozsjei régió katonai-polgári közigazgatásának főtanácsának tagja elmondta, hogy a zaporozsjei régió átadhatja Oroszországnak a melitopoli katonai repülőteret és a berdjanszki haditengerészeti bázist.

Borítóképen: A zaporozsjei Berdyanszk kikötő közelében az ukrán hadsereg megsemmisítette az orosz “bnyikovratót” – 2022. február 24. (forrás: commons.wikimedia.org, szerző: armyinform.com.ua, licenc: CC BY 4.0) A kép illusztráció

A régió felajánlhatja Oroszországnak a berdyanszki Vosztok egykori ukrán haditengerészeti bázist, amely a tisztviselő szerint „technikailag meglehetősen jól felszerelt”.

„De ezt természetesen közvetlenül az (orosz – a szerk.) védelmi minisztérium vezetőségének kell mérlegelnie, hogy szükség van-e ilyen bázisra, azon egyszerű oknál fogva, hogy az Azovi-tenger beltengerré vált. Oroszországban nem feltétlenül lesz szükség a katonaság jelenlétére Bergyanszkban” – szögezte le a régió katonai-polgári közigazgatásának főtanácsának tagja.

Ráadásul – tette hozzá Rogov – a zaporozsjei régió átadhatja az Orosz Föderációnak a melitopoli katonai repülőteret.

„Ez egy nagyon kényelmes repülőtér az orosz légierő teljes értékű bázisának, ahol vadászgépek, bombázók és maga a légvédelmi rendszer, valamint a katonai szállítórepülés is elhelyezhető” – hangsúlyozta Rogov.

Az orosz közigazgatás bevezetése, a rubelben történő fizetés, illetve az orosz kommunikációs eszközök bevezetése után tehát orosz támaszpontok is létesülhetnek a déli területeken. Egyértelmű; Oroszország tervei szerint megtartja az elfoglalt területeket.

Ajánlott Cikkek