Hírek

Abramovics “kézbesítette” Zelenszkij levelét Putyinnak

Times: Abramovics átadta Putyinnak Zelenszkij levelét a békeszerződés feltételeivel

Roman Abramovics üzletember, aki részt vett a Moszkva és Kijev közötti tárgyalások megszervezésében, Vlagyimir Putyin orosz elnöknek feljegyzést adott át ukrán kollégájától, Vlagyimir Zelenszkijtől . A The Times tudósít .

Megjegyzendő, hogy az ukrán elnökkel való találkozás után Abramovics Moszkvába repült, hogy meglátogassa az orosz vezetőt, és átadja neki Zelenszkij kézírásos feljegyzését, amelyben felvázolja Ukrajna álláspontját a békeszerződés feltételeivel kapcsolatban. Ezután a kiadvány szerint az üzletember visszatért Isztambulba , ahol felvette a kapcsolatot a Verhovna Rada helyettesével, Rusztem Umerovval, egy kijevi tárgyalópartnerrel.

Korábban a Financial Times forrásokra hivatkozva arról számolt be , hogy Putyin személyesen hagyta jóvá Abramovics részvételét a tárgyalások megszervezésében. Azt állították, hogy az üzletember számos lehetséges közvetítővel tárgyalt, köztük Gerhard Schroeder volt német kancellárral . Beszélt az orosz delegáció vezetőjével, Vlagyimir Medinszkijvel is .

Dmitrij Peszkov , a Kreml szóvivője március 24-én megerősítette , hogy az orosz milliárdos részt vett a két ország közötti tárgyalások megszervezésének kezdeti szakaszában. Hozzátette: jelenleg tárgyalócsoportok vesznek részt a folyamatban.

A tárgyalások Moszkva és Kijev között február 27-én kezdődtek meg, három nappal azután, hogy megkezdődött Oroszország különleges hadművelete Ukrajna területén.

Ajánlott Cikkek