Hírek

Akiért ma a harang szól – Felföldi Anikó

Megannyi színházi szerep majd film és szinkron őrzi temperamentumos játékát, karakteres hangját. Énekelte “Ami szívemen a számon” játszott Kámán operettben, láthattuk a Princ a katonában és aki emlékezik még a Vizipók csodapókban is felismerheti hangját.

Felföldi Anikó (Budapest, 1938. április 28. – Budapest, 2020. január 7.) Jászai Mari-díjas magyar színművésznő, érdemes művész.

Játszott a Nemzeti Színházban, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színházban, a Vidám Színpadon. 1966 óta a Budapesti Operettszínház; 1994-től a színház örökös tagja. Operettek és musicalek főszerepeit egyaránt játszotta, s több nagy sikerű filmben és tévéjátékban szerepelt. Temperamentumának, kiváló tánctudásának köszönhetően elsősorban szubrett szerepekben érvényesült. Több éven keresztül vendégszerepelt Triesztben Daisy Parker (Ábrahám Pál: Bál a Savoyban) szerepében, de fellépett a világ sok más színpadán is. A Magyarok Világszövetségével tíz éven át koncertezett világszerte mint „a magyar kultúra utazó nagykövete”.

2018. április 26-án a Budapesti Operettszínház Kálmán Imre Teátrumában ünnepelték a művésznő 80. születésnapját, amelyen a Színház- és Filmművészeti Egyetem nevében Hegedűs D. Géza díszoklevelet adományozott a részére.

2020. január 7-én tragikus hirtelenséggel hunyt el. 2020. január 30-án a budapesti Avilai Nagy Szent Teréz Plébániatemplomban gyászmisét mondtak érte. A Budapesti Operettszínház és a Fővárosi Nagycirkusz saját halottjának tekintette.

források wikipedia arcanum

Ajánlott Cikkek