Magyarság Nagyjaink Történelem Világ

Akiért ma a harang szól – Juhász Jácint

Van akire a színészek között is azt mondják szürke eminenciás, mi viszont az élet örök bölcsességét látjuk a kiváló művész sorsában, ami így szól : Csak akkor fogjuk fel igazán valaminek az értékét ha már elveszítettük. A csendes sztárallűrök nélküli Juhász Jácint számtalan szerepben volt látható hallható. Láthattuk Shakespeare: Vízkereszt, vagy amit akartok….Antonioniójaként, vagy Gogol: Holt lelkekjében….Rendőrkapitányként. Filmekben volt Háry János és volt huszár abból a 80 ból akik hazaszöktek. Szinkronként volt Magua az Utolsó mohikánban de Gojko Mitić nek is kölcsönözte hangját.

Volt szörnyírtó katona a Bolygó neve halálban és volt Cimbora is a Magyar Televízióban. Nem feledjük a Vivát Benyovszky Omachel Tamását sem, mint megannyi mást sem

Megannyi szerep van amire már nem is emlékeztünk. Jácint pedig régóta tudott betegségét sutba dobta, hogy szórakoztathasson. Mi így ismeretlenül is hálásak vagyunk minden percért amit nekünk adott. A száraz tények a Wikipediaról.

Juhász Jácint (Mogyoród, 1943. május 13. – Budapest, 1999. január 9.) Jászai Mari-díjas magyar színész. Juhász Jácint 1943. május 13-án született Mogyoródon. 1965-ben szerezte diplomáját a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. Először a veszprémi Petőfi Színház szerződtette, 1967-ben csatlakozott a Madách Színház társulatához. 1984-ben Jászai Mari-díjat kapott. Színházi szereplésein kívül számos tévé- és mozifilmben feltűnt. Elsőként a Tenkes kapitányában láthatták a televíziónézők, 1963-ban. Utolsó filmszerepe Mr. Hackl volt, A napfény íze című filmben 1998-ban. 1999. január 9-én hosszan tartó súlyos betegségben, Budapesten hunyt el.

Ajánlott Cikkek