Hírek Magyarság Nagyjaink Sport Történelem

Akiért ma a harang szól – Kulcsár Anita

Az ezredforduló környékén és még pár évvel utána is Fejér Megyében laktunk, szép csendes falusi környezetben. Minden eseménynek komoly visszhangja volt ha öröm vagy bánat ért valakit, vagy az egész közösséget. Azon a januári napon amikor a tragédia történt szintén. Hazaérve munkából értesültem, hogy egy nem messze lakó híres sportoló balesetet szenvedett. Később derült csak ki, hogy a kézilabdás Kulcsár Anita az akit a baleset érintett. Mélyen megrendített mindenkit a halála mert ilyenkor derül ki igazán, hogy hírnév és az ismertség sem óv meg semmitől.

2005 Januárjában megint egy olyan távozott idő előtt, akinek sokat köszönhet az ország a magyarság. Bánatot és dicsőséget együtt éltük át. A sok kupasikert majd az olimpiai összeomlást is. De minden sikerből és kudarcból sportemberként a hibákból tanulva jött ki ő is. Máig emlékszem néhány kedves interjúra amit vele készítettek. Láttuk az öröm és bánat könnyeit is a szemében. Így karácsony felé pár másodpercre gondoljunk egy kicsit rá is amikor családi körben példaképeket keresünk gyermekeinknek.

a sportal így ír a balesetről:

Az Európa-bajnok, olimpiai és világbajnoki ezüstérmes kézilabdázó Volkswagen Golfja letért az útról, és egy fának csapódott. Csapatánál, a Dunaferrnél aznap délelőtt átmozgató edzést tartottak a játékosoknak. A tíz órakor kezdődő gyakorlásra Kulcsár Anita nem érkezett meg, s mivel korábban ilyenre még nem volt példa, az újvárosiak azonnal telefonálgatni kezdtek, hogy kiderítsék, mi történhetett vele. Amikor megtudták, hogy sukorói otthonából időben elindult, már sejtették, hogy valami szörnyűség történhetett vele.

Aztán kiderült: Anita nem érkezik meg többé az edzésre: Kocsija, az 1,4-es Volkswagen Golf a 6207-es úton, amely havas volt, nyílt egyenes szakaszon, eddig tisztázatlan körülmények között letért a sávjáról, és a bal oldali árokba borulva, egy fának csapódott. A füstölgő autót egy teherautó sofőrje vette észre. A sofőr kiemelte Kulcsár Anitát az autóból, de sajnos sem ő, sem a kiérkező mentők már nem tudtak rajta segíteni.

Kulcsár Anitáról szülővárosában, Szerencsen azóta sportcsarnokot neveztek el. Kocsis Máté, Fideszes politikus, egyben a magyar Kézilabda szövetség elnöke a nagyszerű sportoló nevét megjelenítő tábla előtt emlékezett a tragikus körülmények között elhunyt kézilabdázóra Kulcsár Anita születésnapján, október 2-án.

sportal.hu

Ajánlott Cikkek