Hírek

Akiért ma a harang szól – Szerencsi Éva

A fiatalabb generáció talán már nem is emlékezik rá. Sajnos ó is fiatalon távozott de emléke és alakítása az Abigélben mindörökké velünk marad, vagy szinkronszerepében a Dallas Samanthájaként, mint ahogy bájos mosolya és mindig kicsit szomorúnak tűnő tekintete. Emlékoldala így ír:

2004. szeptember 6-án hunyt el az egyik legbájosabb magyar színésznő, Szerencsi Éva. Az Abigél című televíziós sorozat Vitay Georginájaként pillanatok alatt az ország kedvencévé vált. Később sajnos kevés filmszerepet kapott, de színházban sokat játszott. 2001-től haláláig a Ruttkai Éva Színház tagja volt, ahol lelkesen készült élete első színházi rendezésére – akkor már súlyos beteg volt, de ezt csak kevesen tudták.

Betegségével halála előtt három évvel szembesült, de a férjével, Pándi Andrással közösen úgy döntött, nem hozza nyilvánosságra. Mindketten bíztak benne, hogy legyőzi a rákot. Csak a legszűkebb környezete tudta, hogy több műtéten esett át és kemoterápiás kezelésre jár.

2004-ben az érettségiző fiáért drukkolt, aki júliusban egy főiskolára sikeres felvételt is nyert. Szeptember elején rosszul lett, amikor a kórházban már fél napokat átaludt, a férje tudta, hogy szeretett feleségét már nem kapja vissza. Szeptember 6-án Szerencsi Éva örökre lehunyta a szemét.

Mindaddig élsz, amíg emlékeznek rád, szól a mondás, és ez a legnagyobb sztárokra is igaz. Ők azok, akik felejthetetlen alakításaikkal még jóval a haláluk után is hatni tudnak az emberekre, és gondoskodnak arról, hogy filmjeiket a későbbi generációk is megismerjék.

Szerencsi Éva is ilyen, akit az Abigél Vitay Georginájának szerepében szerették meg a nézők. És bár lassan húsz éve már, hogy elhunyt, de jellegzetes hangjára sokan emlékeznek még, ő szinkronizálta egyebek közt Samanthát a Dallasban.

Szerencsi Éva 1952. május 5-én született, 1974-ben diplomázott a Színművészeti Főiskolán. Számos színdarabban játszott, de a legtöbbeknek mégis ő marad Vitay Georgina az Abigélből, melyet 25 éves korában játszott el. A színésznő halála előtt három évvel tudta meg, hogy rákos, de mindvégig titkolta az emberek előtt, csak a legközelebbi hozzátartozói – köztük akkori párja – tudták. Bár kemoterápiás kezelést is kapott, életét nem tudták megmenteni. 52 évesen hunyt el.

Ajánlott Cikkek