Hírek

Akiért ma a harang szól – “Volt egyszer egy Fülöp Marci”

Egy válogatott meccs közben Hajdú B. valahogy így kiáltott fel. “Ezt lehet hogy Fülöp Marci tolta a felső lécre”. Mindannyiunknak aki szívükön viselik a Magyar Futballt egyszerre szorult össze a torkunk a kiváló kapus és nagyszerű sportember nevének hallatán. Ma rá emlékezünk.

Fülöp Márton (Budapest, 1983. május 3. – Budapest, 2015. november 12.) válogatott magyarlabdarúgó, kapus.

Hosszan tartó súlyos betegség után, 32 éves korában hunyt el Fülöp Márton, korábbi magyar válogatott kapus – adta hírül az nso.hu. A labdarúgónál 2013 júniusában rákbetegséget diagnosztizáltak, ezt követően megműtötték és kemoterápiás kezelésre járt.

Betegsége úgy derült ki, hogy még 2013 februárjában szúró fájdalmat érzett a karjában, és a konzervatív kezelések nem vezettek eredményre. Felkereste Tóth Ferenc kézspecialistát, aki megműtötte.

Aztán úgy tűnt, Marci fellélegezhet: “A legnagyobb örömmel írok Nektek a mai szép napon, amikor túlestem az utolsó kezelésen! Nem volt könnyű menet, de Ti mindig támogattatok, ami rengeteget jelent Nekem! Várom az újabb kihívásokat” – írta a kapus Facebook-oldalán. Sajnos nem így történt

Fülöp 1992-ben a BVSC-ben kezdte labdarúgó-pályafutását, majd az MTK-ban mutatkozott be a felnőttek között. 2004-ben Angliába, a Tottenham Hotspurhöz szerződött.

Kölcsönjátékosként játszott a Chesterfieldnél, a Coventry Citynél majd a Sunderlandnél is, amely 2007-ben végleg szerződtette. Szintén kölcsönben szerepelt ezt követően a Leicester Citynél és a Manchester Citynél is, 2010-ben az Ipswich Townhoz igazolt, majd a West Bromwich és az Aszterasz Tripolisz követte.

A magyar válogatottban Lothar Matthäus kapitánysága alatt 2005. május 31-én, Franciaország ellen debütált, a címeres mezt 24 alkalommal húzhatta magára. Fülöp Márton 32 éves korában távozott az élők sorából.

források : nb1.hu, wikipedia, nso,

Ajánlott Cikkek