Hírek

Amerika – Egy beteg társadalom beteg szabályai

„Az Értékpapír- és Tőzsdebizottság jóváhagyta a Nasdaq azon javaslatát, hogy növeljék a tőzsdén jegyzett vállalatok igazgatóságának sokszínűségét. A szabály megköveteli, hogy minden Nasdaq-tőzsdén jegyzett vállalatnak legalább két különböző igazgatója egy nő és egy “alulreprezentált” kisebbségi csoport tagja legyen, beleértve a feketéket, a latinokat vagy az LMBTQ+ közösség tagjait.” – írja a CNN. Így is van! Mindenkit a megfelelő helyre!

Borítóképen: Nasdaq (forrás: Stephen Chernin – Getty Images)

És persze ezzel nem áll meg a dolog, mert azoknak a vállalatoknak, amelyeknek nincs legalább két különböző igazgatója, írásban meg kell indokolniuk, hogy miért nem. Sőt! A kaliforniai nyilvánosan forgalmazott vállalatok, amelyek nem tartják be a sokszínűségi szabályt, 100.000 és 300.000 dollár közötti bírsággal sújthatók szabálysértésenként. Merthogy a vállalatoknak egy éven belül nyilvánosan is közzé kell tenniük az ülésterem sokszínűségi statisztikáit!

A következő években jelentősen megnő majd azon középvezetők száma, akik hirtelen ráébrednek, dédapjuk ük-ükapja mégsem a Mayflower-rel érkezett az Újhazába, hanem Cortez konkvisztádor csapataival, úgy jó száz évvel korábban! A félreértés csak abban áll, hogy amikor az angol puritánok kikötöttek Cape Cod-nál, az a bizonyos ük-ük fogadta őket tüzes latin ritmusokkal!

De az is biztosra vehető, hogy az eddig kőkonzervatív középvezetők egy része rájön, hogy valójában mindig is transzvesztita volt, csak eleddig a társadalmi elnyomás okán nem vallhatta be, és még arra is rákényszerült, hogy feleségül vegyen egy dögunalom nőt (értsd: a férfiakat szereti, és még csak véletlenül sem csalta meg a szomszéd lányával!), szóval ő, szegény kivetett most bizony bátran vállalja másságát a szabadság nevében!

Na meg nem kevés pénzért… Azt ugye senki nem gondolja, hogy egy Nasdaq-on jegyzett vállalat igazgatójaként az erszény mélyére kell nézni hónap végén, ha egy kiló kenyeret kell venni a boltban? Hát nagyon nem! Az Egyesült Államok az az ország, ahol az átlagbérhez képest a legmagasabbak a vezetői fizetések; 2017-ben az átlag 354-szeresét kereste egy vállalatvezető! De ha lejjebb szétnézünk, ott is azt találjuk, hogy a ranglétrán felfelé exponenciálisan nőnek a keresetek! A középvezető igazgatói állásba kerülve minimum 5-8-szor többet keres, havi szinten a legrosszabbul fizető vállalatoknál is eléri az 7.500.000 – 10.000.000 forintnak megfelelő összeget. Közben az átlagfizetés valahol 1.400.000 forintnak megfelelő dollár környékén van…

De ez csak egy érdekesség, a valódi problémák ettől sokkal komolyabbak! Azt talán hagyjuk is, hogy a felmérések szerint a nevezett „alulreprezentált” csoportokhoz tartozók létszámaránya az amerikai cégek nevezett körében eleve 38% körül van, akik pedig eddig odakerültek, nem a mozaikszókhoz való tartozásuk okán kerültek oda, hanem mert tehetségesek, értik a szakmájukat. Ezen túl viszont nem olyan biztos, hogy ez így lesz, a többi vezetőben pedig mindig felmerül a gyanú, hogy csak azért van ott, mert fekete, vagy latino, vagy éppen valami nemi kisebbséghez tartoznak egyes igazgató kollégáik. Ez egyértelműen ellentéteket fog szülni ott, ahol eddig nem volt!

Ha már említettük a lehetséges csalásokat;

  • Vajon ki lesz az, aki ellenőrzi, hogy tényleg a fiúkat szereti Jack Smith?
  • Egy leszbikus hölgy vajon eleve kettőnek számít? De továbbmegyünk;
  • Mi van, ha kirúgnak egy „alulreprezentált” vezetőt? Az rasszizmus, és/vagy kirekesztés?
  • Ha az, akkor hogy a kékégbe lehet megszabadulni az ilyen alkalmatlan vezetőktől?
  • További nagy kérdés, hogy vajon a legmagasabb vezető posztjára miért nem vonatkozik a szabály? Talán rasszista kirekesztő magatartásra ösztönzi a Nasdaq a nála jegyzett vállalatokat? Mi más magyarázná, hogy nem írják elő; az „alulreprezentáltak” legyenek a cégek legfőbb vezetői?

Van még jópár ilyen kérdés, de van egy olyan érzésünk, hogy a Nasdaq ezeket nem vizsgálta, és a szabály is csak arra jó, hogy felüljenek a divat hullámaira… A baj csak az, hogy az „alulreprezentáltak” mindezt véresen komolyan veszik, és számonkérik majd! Az pedig nem lesz kellemes se nekik, se a cégeknek!

Beteg dolog ez. Figyelem, nem ám azok betegek, akikről szó van, hanem azok, akik a szabályt kitalálták, és azok, akik ezt kikényszerítik! De azok bizony nem az “alulreprezenáltak”…

Ajánlott Cikkek