Hírek

Amerikai választók: A gazdaság fontosabb, mint Oroszország megbüntetése!

Hoppá! Mi történik itt? Egy friss közvélemény-kutatás adatai szerint – melyet az Associated Press-NORC Közügyek Kutatóközpontja végzett el – az amerikaiak 51%-a ellenzi az Oroszország elleni szankciókat, és csak 45% támogatja azokat. Ez utóbbi még így is magas, de a többség – ezek szerint – nem áll elnöke mögött, sőt kifejezetten ellentétes állásponton van!

Borítóképen: Az amerikai álom rémálom – Foglald el Portlandet. 2011. október 6. (forrás: commons.wikimedia.org, szerző: badlyricpolice. licenc: CC BY 2.0) A kép illusztráció

Egy új közvélemény-kutatás szerint az amerikaiak egyre kevésbé támogatják Oroszország megbüntetését Ukrajna inváziója miatt, ha ez az amerikai gazdaság rovására megy, ami az infláció és más kihívások miatti növekvő aggodalom jele – írja az AP News.

Áprilisban az adatok pontosan megfordultak. Márciusban, röviddel azután, hogy Oroszország megtámadta Ukrajnát, egyértelmű többség – 55% – azt mondta, hogy a nagyobb prioritás Oroszország minél hatékonyabb szankcionálása legyen.

A véleményváltozások azt tükrözik, hogy az emelkedő árak hogyan marják az amerikai háztartásokat – a gáz, az élelmiszerek és más áruk árának emelkedése emberek millióinak megterhelte a költségvetését – és talán korlátozza Ukrajna pénzügyi támogatására való hajlandóságukat.

Ez aggasztó jel lehet Joe Biden elnök számára, aki szombaton további 40 milliárd dolláros támogatást hagyott jóvá Ukrajna megsegítésére, beleértve a fegyvereket és a pénzügyi támogatást is. A közvélemény-kutatás azt mutatja, hogy alacsony a hit benne, hogy kezeli a helyzetet, és az általános támogatottsága elérte elnöksége legalacsonyabb pontját.

Ahogy írtunk is róla korábban, Biden nem tudja lemosni magáról azt a választókkal szemben elkövetett bűnt, hogy velük fizetteti meg a háború költségeit, hogy a dollár miatta gyengül, és miatt emelkedik az infláció. Azaz a választók nem hiszik el, hogy nem Biden a felelős azért, mert rosszabbul élnek, mint Trump elnöksége alatt!

Ajánlott Cikkek