Hírek

Amikor a hülyeség fontosabb, mint a tények, avagy; a német sajtó megbolondult…

A Népszava sajtószemléjét olvasgatva az az érzése az embernek, hogy a német sajtó totálisan meghülyült. Miután azonban nem különösebben szeretnénk sem az orgánumokkal, sem pedig az írások szerzőivel foglalkozni – biztosan jó okuk van arra, amit csinálnak… – mi inkább csak az írások tartalmát boncolgatjuk. Nézzük hát, hogy mit szedett össze a Népszava! Az újságok, és a szerzők nevét nem említjük, a beillesztett linkek alatt vagy megvannak ezek, vagy nem…

„Az idén Németországban több mint 100 ezren kértek menedéket, vagyis a számuk egyharmaddal nőtt 2020-hoz képest, tehát az ország továbbra is a fő célpontnak számít, míg Magyarországon az uniós statisztika az év első 9 hónapjában – írd és mondd – 30 beadványról tud a jobboldali-populista kormány jóvoltából.”

A 100.000 beadvány jó, a 30 beadvány rossz! Ugye ismerős a mondat? Kicsit elferdítettük, de ez a fajta megközelítés George Orwell Állatfarm című művének “Négy láb jó, két láb rossz!” mondatára hajaz – nem véletlenül!

Ugyanis azt a kérdést nem feszegeti, hogy miért az a 100.000, és miért az a 30! És azt sem, hogy vajon miért ne lehetne Magyarországnak más elképzelése a menekültkérdésről, mint Németországnak…

Tévedés ne essen; nem arról van szó, hogy kinek van igaza, hanem arról, hogy tiszteletben tartjuk egymás véleményét, és hozzáállását, vagy csakis a saját álláspontunk monopolisztikus fölényét tartjuk elfogadhatónak!

Ha azt mondjuk, hogy nem különösebben érdekel, Brémában, vagy Kölnben mennyi bevándorló van, nem állunk messze attól, amit gondolunk, de az már mégiscsak több a soknál, hogy az legyen a norma, amit Brémában, vagy Kölnben – vagy inkább Berlinben! – gondolnak a kérdésről!

Hol marad a sokat hangoztatott sokszínűség német elvtársak?

„Az idei év az, amikor az EU-ban teljesen elfogadottá vált, hogy minden megfontolás nélkül visszafordítják a menekülteket és átrakják őket a határon, ahonnan jöttek. Ezt csinálják pl. a lengyelek, akik simán visszatoloncolják a Belarusz által felbujtott szerencsétleneket, akik azután a két ország közti senki földjére szorulnak. Az idén már 17-en haltak meg közülük.”

Ó, ti örök forradalmárok! Nem zavar – pedig pont ti is említitek! -, hogy nem Lengyelország az, aki az egészért felelősség tehető, hanem Fehéroroszország? És az sem zavar, hogy mindez azért, van, mert ahhoz, hogy a gyanúsítgatáson túllépve valami konkrét (akár katonai lépést tegyetek) Belarusz ellen, halálosan beszariak vagytok – na meg európai hadsereg nem lévén eszközötök sincs… -, csak a szátokat járatjátok?

Belarusz nem a lengyelek miatt tolta rátok (így ránk is!) a migránsokat, hanem azért, mert nem vagytok hajlandók szóba állni az elnökükkel, akit pedig nincs merszetek eltávolítani hatalmából!

„Brüsszel úgy reagál a válságra, hogy megszigorítja a saját szabályait, illetve Lengyelország esetében felvizezi azokat. A varsói parlament időközben jogszerűnek nyilvánította a pushback gyakorlatát, ám ez mit sem változtat annak törvénysértő voltán. Az EU pedig tudomásul veszi, sőt közvetve még rá is erősít erre a politikára.”

Ugyanaz pepitában: A 100.000 beadvány jó, a 30 beadvány rossz! Hagyjuk is!

„A lap azt választotta az év góljának, amelyet Leon Goretzka vágott be a magyar válogatottnak az EB csoportmérkőzései során. Nem csak azért, mert ez hozta meg az egyenlítést a németeknek, így elkerülhették, hogy ismét kiessenek az első körben. Hanem mert a gólvágó első örömében a kezéből szívet formált azoknak a magyar szurkolóknak, akiknek a gondolkodásmódját nem éppen a környezetvédelem vagy az LMBT-közösség pártolása jellemzi.”

Környezetvédelem??? Mi van? Hogy jön ez ide agyroggyanték? Talán arra gondol, hogy a Miss World választáson nem is lehet királynő (vagy férfi? – hogy rettentő „haladók” legyünk…) az a hölgy (vagy férfi, öööö… vagy valami tök más…), ha nem védi a természetet, és csak azért nem eszik karfiolt, hogy ne pukizzon, mert azzal ártalmas gázt ereget az éterbe? Ugyan már, milyen pitiáner dolog már ez!

Ahogy persze Goretzka gólja év góljának történő választása is… Van egy baj ám ezzel! Kicsit vélt tévesztett a lövés, ugyanis Goretzka lengyel származású. El kell mondani, hogy ennek miért van jelentősége, és miért mutatott formált szívet a kezével a magyar szurkolók felé?

Ha ezt el kell magyarázni, akkor azt tanácsoljuk a cikk szerzőjének, és a szerkesztőségnek (nem fogjuk említeni itt, a linkben vagy ott van, vagy nem…), akkor nincs miről beszélni. Ha pedig tudatában vannak a lengyel-magyar barátságnak, akkor csak annyit tudunk mondani, hogy a propaganda nem lehet fontosabb, mint a tények!

LMBT-közösség? Miért is kellene őket pártolnia egy szurkolói közösségnek? De mondjuk, kell. Nem értünk egyet, de mondjuk ezt! Talán valaki, valamikor Németországban megírta, hogy a magyar szurkolók hogyan segítettek a COVID-járvány alatt, vagy azt megírta, hogy amikor árvíz-védekezés okán önkénteseket szólítottak a gátra, minden szurker ott volt? Vagy azt megemlítette bárki, hogy gyűjtéseket, rendezvényeket szerveznek betegek javára?

Ja, nem… Akkor pedig tessék otthon arról írogatni, hogy miért is van az, hogy a „haladó” német kormány éppen a negyedik birodalmat építgeti!

Ajánlott Cikkek