Hírek Vélemény Vélemény-cikkeink

Amikor a németek besokallnak…

Egyre durvábbak az oltásellenesnek nevezett tüntetések Németországban. Miért írjuk, hogy „nevezett”? Mert ezeken a tüntetéseken nem az oltás ellen, hanem a koronavírus-járvány lassítását szolgáló korlátozások és a tervezett kötelező oltás ellen tiltakoznak. Azt is írja a sajtó, hogy a rendőrségi jelentésekben a tüntetéseken szélsőjobboldaliként jellemzett tüntetők támadnak rendőrökre, és tesznek törvénybe ütköző dolgokat.

Borítóképen: Diktatúra! – hirdeti a tábla. (forrás: 168.hu)

Azon nem fogunk vitázni, hogy hasznos az oltás, vagy sem, véleményüket ismerhetik olvasóink, de azzal már erősen vitába kell szállnunk, hogy a tüntetések kiváltó oka kizárólag az oltásellenesség lenne! Nem, nem, sokkal messzebb és mélyebben kell keresni a probléma gyökerét, az efféle „szélsőjobboldalizás”, meg „oltásellenesezés” a már sajnos megszokott németes elkenése a dolgoknak. Csak az a baj, hogy ha elkenik, és nem törlik ki, akkor az sokáig bűzlik majd…

Mire gondolunk? Kezdjük az elején, 2015. A Wilkommenskultur nagy napjai, milliós számban érkeznek meg Németországba a migránsok, papírok, azonosítás, és mindenféle nyelvismeret nélkül. Többségük azóta sem dolgozik, de mégis ellátják őket a német adófizetők pénzből, hogy aztán a közbiztonságot rombolják a porba…

Ez nyilván frusztrációt okoz azoknak, akik nem ehhez a Németországhoz szoktak eddig. Ráadásul a volt NDK-ben még mindig lehet érezni a kommunista múltat, még ma is alacsonyabbak a bérek, és az annak a 700.000 munkavállalónak, aki munkanélkülivé vált az előző nagy korlátozások idején többsége szintén a volt NDK területén él.

De van itt más is! Erről árulkodik borítóképünk is. Nézzük csak meg jobban! A táblán van egy szó: DIKTATUR.

Igen, a mai Németországot sokan diktatúraként élhetik meg, hiszen a nemi kisebbségek, valamint a bevándorlók egyre terebélyesebb jogaival szemben korlátozva érzik magukat, és akkor még jön a kötelező oltás meg a bezárás… Miért Olyan hihetetlen, ha ez Kelet-Németországban az NDK-ra, a kőkemény diktatúrára emlékezteti az embereket?

Ideje lenne, ha Németország végre tükörbe nézne, mert minél később teszi meg, annál inkább nem fog ráismerni önmagára tükörképében!

Ajánlott Cikkek